Antena 3 CNN Externe Rusia își sporește arsenalul militar la graniţa cu România. Anunţul făcut de ministrul rus al Apărării

Rusia își sporește arsenalul militar la graniţa cu România. Anunţul făcut de ministrul rus al Apărării

Rusia își sporește arsenalul militar la graniţa cu România. Anunţul făcut de ministrul rus al Apărării
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    26 Iul 2017   •   20:45

Rusia va consolida capacităţile militare ofensive în Districtul militar sudic în scopul neutralizării ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale, anunţă Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, explicând că este vorba de o reacţie faţă de suplimentarea capabilităţilor NATO în România.

În actualele circumstanţe, Rusia este nevoită să adopte măsuri simetrice pentru eliminarea ameninţărilor emergente la adresa securităţii naţionale, să aplice măsuri cu rolul descurajării strategice şi să consolideze capacităţile de luptă în Districtul militar sudic”, a declarat miercuri Serghei Şoigu.

Potrivit ministrului rus al Apărării, citat de site-ul agenţiei Tass, 16 avioane militare americane şi britanice au fost trimise cu statut permament în România începând din aprilie.

Anul acesta, Statele Unite au efectuat peste 130 de misiuni aeriene de recunoaştere în zona frontierelor sudice ale Rusiei. În plus, a argumentat Serghei Şoigu, exerciţii militare de amploare organizate de NATO au fost efectuate recent în partea de vest a Mării Negre.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Rusia amenintari
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close