Antena 3 CNN Externe Rusia se pregăteşte de o intervenţie militară în Ucraina. Armata ucraineană este în STARE DE ALERTĂ

Rusia se pregăteşte de o intervenţie militară în Ucraina. Armata ucraineană este în STARE DE ALERTĂ

Rusia se pregăteşte de o intervenţie militară în Ucraina. Armata ucraineană este în STARE DE ALERTĂ
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    01 Mar 2014   •   22:20
UPDATE: Preşedintele interimar al Ucrainei, Oleg Turcinov, a plasat armata în STARE DE ALERTĂ, pe fondul ameninţărilor Rusiei cu o intervenţie militară, iar măsurile de securitate la obiectivele strategice, inclusiv la centralele nucleare, au fost sporite.

UPDATE
: Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a luat încă nicio decizie privind utilizarea forţei militare în Ucraina, declară purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de AFP.

"Aprobarea unei eventuale intervenţii militare în Ucraina este punctul de vedere al Consiliului Federaţiei. Dar preşedintele este cel care decide. Deocamdată, nu a luat nicio decizie în acest sens", a afirmat Dmitri Peskov.

UPDATE
: Consiliul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului Rusiei, îi cere preşedintelui Vladimir Putin retragerea ambasadorului rus din Statele Unite, pe fondul situaţiei tensionate din Ucraina.

UPDATE: România consideră că orice prezenţă a trupelor Federaţiei Ruse pe teritoriul Ucrainei, fără acordul acesteia şi în afara acordurilor bilaterale şi a notificărilor ucrainene deja existente, poate fi considerată o agresiune la adresa Ucrainei, potrivit unui mesaj al preşedintelui Traian Băsescu.

UPDATE 17:55
- Administraţia Barack Obama analizează "posibilele costuri" pe care le-ar avea pentru Rusia o intervenţie militară în Ucraina, avertizează un oficial de rang înalt de la Casa Albă, citat de NBC News.

"Monitorizăm îndeaproape situaţia, ne consultăm cu partenerii noştri şi analizăm posibilele costuri de care a vorbit preşedintele Obama ieri", a declarat oficialul de la Casa Albă.
Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat Rusia că o intervenţie militară în Ucraina va avea "costuri", fiind "profund destabilizatoare" pentru regiune.
 
UPDATE 17:00 - Parlamentul rus a aprobat solicitarea preşedintelui Vladimir Putin. Rusia poate interveni militar în Ucraina.

UPDATE 16:15
- Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut, în urmă cu puţin timp, Parlamentului, acordul să intervină militar în Crimeea. 

---------------------
 
Duma de Stat din Rusia, Camera inferioară a Parlamentului de la Moscova, îi cere preşedintelui Vladimir Putin să adopte măsuri pentru protejarea, "prin toate mijloacele", a locuitorilor regiunii autonome proruse Crimeea, situată în sudul Ucrainei, relatează AFP, conform Mediafax.
"Deputaţii îi cer preşedintelui să ia măsuri pentru stabilizarea situaţiei şi pentru protejarea populaţiei de situaţia arbitrară şi de violenţele din Crimeea", a declarat Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de Stat.
"Astăzi, am aflat cu îngrijorare că există tentative ale unor grupuri armate de a pătrunde în diferite instituţii, în special de a lua cu asalt sediul Ministerului de Interne din Crimeea", a continuat oficialul rus.
Moscova acuză Kievul că a trimis persoane înarmate, în cursul nopţii, pentru a prelua controlul asupra Ministerului de Interne din Crimeea.
 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close