Antena 3 CNN Externe Scandal de corupţie la nivel înalt: Mandat de arestare emis împotriva unui fost premier

Scandal de corupţie la nivel înalt: Mandat de arestare emis împotriva unui fost premier

Scandal de corupţie la nivel înalt: Mandat de arestare emis împotriva unui fost premier
Sursa foto: Foto:unodc.org
27 Aug 2015   •   19:49

Un tribunal anticorupție pakistanez a emis joi mandate de arestare împotriva fostului premier Yousaf Raza Gilani și ex-ministrului său de finanțe, suspectați de primirea a milioane de dolari drept mită, relatează AFP și Reuters.

Tribunalul a autorizat Agenția federală de investigații (FIA) să-i aresteze pe Gilani, aflat în fruntea guvernului între 2008 și 2012, și pe Makhdoom Amin Fahim, pentru a-i obliga să compară în fața justiției pe 10 septembrie, au explicat responsabilii.

Mandatele au fost emise după ce cei doi lideri ai Partidului Poporului Pakistanez (PPP) al ex-președintelui Asif Ali Zardari au refuzat să se prezinte la o audiere precedentă, în care FIA a prezentat 12 noi capete de acuzare împotriva lor.

Fahim se află în Marea Britanie, unde, potrivit anturajului său, urmează un tratament împotriva cancerului.

Într-un alt caz prezumtiv de corupție, autoritățile l-au arestat miercuri pe fostul ministru al petrolului, Asim Hussain, de asemenea unul din liderii PPP și un apropiat al fostului președinte Zardari.

PPP a denunțat arestarea drept o tentativă de intimidare a lui Zardari, un critic al rolului în creștere al armatei în politica internă în ultimele luni. PPP se află în prezent în opoziție în parlamentul federal de la Islamabad, dar conduce guvernul în provincia sudică Sind, cu capitala la Karachi.

 

×
Subiecte în articol: coruptie mandat de arestare pakistan
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close