Antena 3 CNN Externe Schimb dur de replici intre Turcia si NATO

Schimb dur de replici intre Turcia si NATO

Schimb dur de replici intre Turcia si NATO
de O.P.    |    24 Oct 2013   •   13:17

NATO a cerut Turciei sa nu uite de apartenenta ei la Alianta Nord-Atlantica in cadrul achizitiei unui sistem anti-racheta de productie chineza. Premierul turc a amintit ca „nimeni nu are dreptul sa intervina in deciziile independente” ale tarii sale. O oarecare iritare se simte in dialogul dintre Turcia si NATO creste.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a revenit miercuri asupra subiectului, confirmand ca Ankara a ales o companie chineza din domeniul apararii care sa echipeze Turcia cu rachete cu raza medie de actiune. O decizie care a derajat atat Statele Unite, cat si NATO. Poate pentru a calma spiritele si a preveni o deteriorare nedorita a relatiilor cu Occidentul, Erdogan a afirmat ca decizia finala va fi anunta in zilele urmatoare.

„Dar deocamdata, China a oferit cele mai bune conditii”, a adaugat seful guvernului de la Ankara, amintind ca societatea China Precision Machinery Import-Export Corporation (CPMIEC), aflata sub embargo si care este pasibila de sanctiuni pentru ca a livrat armament Iranului si Siriei, s-a angajat la o productie comuna cu Turcia. O conditie sine qua non pentru tara sa, scrie incomemagazine.ro.

×
Subiecte în articol: NATO sistem antiracheta turcia
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close