Antena 3 CNN Externe Secvenţial: "România nu are o voce în Marea Britanie, o Merkel, ori un Obama"

Secvenţial: "România nu are o voce în Marea Britanie, o Merkel, ori un Obama"

Secvenţial: "România nu are o voce în Marea Britanie, o Merkel, ori un Obama"
08 Dec 2013   •   19:04

Scriitoarea britanică Tessa Dunlop le-a transmis românilor, într-un mesaj difuzat în ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial",  să folosească cu înţelepciune tot ceea ce au învăţat şi să aibă încrederea că, la un moment dat, România cea "cu peisaje atât de frumoase şi oameni aşa deştepţi" îi va spune Angliei încotro să meargă.

Scriitoarea explică în mesajul ei de ce imigraţia este o mare problemă pentru britanici, cerându-şi scuze în numele întregii ţări pentru politica dusă împotriva imigranţilor români şi bulgari.

"Principalul nostru partid de guvernare, conservatorii, se tem că vor pierde popularitate în faţa unei noi forţe politice: Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP). Este un partid anti-european şi anti-ue, iar ei sunt obsedaţi cu schimbarea legilor imigraţiei pentru români şi bulgari.  Obsesia lor cu imigraţia este o tactică ieftină, dar, până acum, ei au avut succes: Au reţinut atenţia presei şi au speriat oamenii de la noi", spune scriitoarea Tessa Dunlop, într-un mesaj transmis în limba română.

"Ca urmare, Guvernul britanic trebuie să pară anti România ca să poată concura", a mai arătat scriitoarea britanică.

Tessa Dunlop a reproşat însă României că are o problemă de imagine în Marea Britanie, şi asta pentru că îi lipseşte în Marea Britanie o voce precum cea a Angelei Merkel pentru Germania, sau precum cea a lui Obama, pentru SUA.

Scriitoarea Tessa Dunlop este şi prezentatoarea emisiunii "Coast" de pe BBC2. Ea a venit pentru prima oară în România în 1993, unde a lucrat timp de zece luni la un orfelinat din Siret, iar anul următor s-a reîntors în ţara noastră, de data asta în Iaşi, pentru a preda engleza.



×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close