Antena 3 CNN Externe Şeful Eurogas: Rusia va rămâne un furnizor-cheie de gaze naturale în Europa

Şeful Eurogas: Rusia va rămâne un furnizor-cheie de gaze naturale în Europa

Şeful Eurogas: Rusia va rămâne un furnizor-cheie de gaze naturale în Europa
de M.T.    |    24 Iul 2014   •   12:03

Rusia va rămâne un furnizor-cheie de gaze naturale în ţările europene, în ciuda situaţiei tensionate actuale, susţine şeful Eurogas, Jean-Francois Cirelli, potrivit agenţiei RIA Novosti, citată de Agerpres.

„Sunt convins că Rusia va rămâne un furnizor-cheie de gaze în Europa. Este atât în interesul nostru, cât şi în interesul Rusiei”, a spus Cirelli, care crede că „problema principală este viitorul gazelor naturale ca atare în Europa”.

În opinia şefului Eurogas, viitorul gazelor naturale în Europa depinde în mare măsură de acţiunile furnizorilor.

„Este important să mai dăm o şansă clienţilor noştri în Europa, în special actorilor din sectorul de energie electrică. Ei sunt într-o situaţie catastrofală. Dar dacă vom continua să închidem staţiile de benzină, aceasta va însemna o lipsă de cerere de gaze pentru încă 20 de ani”, crede Cirelli.

Referindu-se la situaţia din Ucraina şi tranzitul gazelor ruseşti pe teritoriul acestei ţări spre UE, şeful Eurogas a spus că vede de partea rusă dorinţa de a găsi, într-adevăr, o soluţie: „Dar este prea multă politică în toată această istorie. Aş dori să văd mai puţină politică în afacerile cu gaze”.

„Avem nevoie de gazul rusesc. Avem nevoie de el azi şi avem nevoie de el pe termen mediu şi lung. Aşteptăm cu nerăbdare ca discuţia să capete la un moment dat un caracter constructiv, argumentat”, a concluzionat Jean-Francois Cirelli.

×
Subiecte în articol: Rusia gaze naturale
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close