Antena 3 CNN Externe Simbolul armatei ruse devine brand american? O companie din SUA va produce arme Kalashnikov (VIDEO)

Simbolul armatei ruse devine brand american? O companie din SUA va produce arme Kalashnikov (VIDEO)

Simbolul armatei ruse devine brand american? O companie din SUA va produce arme Kalashnikov (VIDEO)
22 Ian 2015   •   15:01

Compania Kalashnikov Group a dat astăzi undă verde unei firme americane, Russian Weapons Company (RWC), care anterior anunţase că va aplica sancţiuni anti-ruseti, să înceapă producţia internă a faimosului brand militar rusesc.

Printre alte câteva branduri ruseşti, Kalashnikov a devenit ţinta sancţiunilor americane impuse Moscovei de Washington şi de alte cancelarii occidentale.

n al doilea semestru din acest an, vom începe să fabricăm arme Kalashnikov aici, în SUA", a declarat directorul RWC, Thomas McCrossin, pentru CNNMoney.
"Acest proiect subliniază încă o dată cât de populară este această armă de asalt", a adăugat purtătorul de cuvânt al companiei americane.


Având sediul central în Tullytown, Pennsylvania, RWC intenţionează să demareze rapid producţia de AK-47 şi alte mitraliere marca Kalashnikov. La începutul anului 2014, RWC a semnat un contract de exclusivitate cu firma mamă Kalashnikov, prin care solicita peste 200.000 de arme anual, pentru a fi comercializate în SUA şi Canada.

"Produsele Kalashnikov conduc în mod tradiţional piaţa americană. Sancţiunile introduse au sporit semnificativ interesul pentru producţie, iar franciza cu RWC, în termenii actuali, este un pas cât se poate de firesc şi logic pentru noi", spune un reprezentant al companiei ruseşti, citat de TASS.

RWC încă mai vinde aceste arme importate în SUA, înainte de introducerea sancţiunilor provocate de criza din Ucraina.
"Când inventarul se va apropia de zero, nu vom mai avea de unde să cumpărăm aceste arme", a precizat McCrossin.

De-a lungul anilor, mitralierele şi carabinele Kalashnikov, au devenit foarte populare în rândul entuziaştilor din SUA, a căror piaţă este cea mai mare din lume, din punct de vedere al comerţului cu arme, destinat civililor.

În prezent, compania Kalashnikov Group furnizează arme în 27 de ţări de pe glob.
 

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close