Antena 3 CNN Externe Soldaţii americani recurg la gesturi disperate pentru a trece testele Pentagonului

Soldaţii americani recurg la gesturi disperate pentru a trece testele Pentagonului

Soldaţii americani recurg la gesturi disperate pentru a trece testele Pentagonului
Sursa foto: Foto: en.wikipedia.org
29 Oct 2013   •   19:01

Metodele de combatere a grăsimii corporale în exces nu le obsedează exclusiv pe femeile preocupate de aspectul lor fizic, aşa cum poate părea la prima vedere. Potrivit unui articol publicat în Daily Mail, soldaţii americani ajung chiar pe mâna chirurgilor esteticieni pentru a scapa de grăsimea în plus, atunci când vine vorba de testele militare periodice.

"Ei (militarii - n.r.) vin la mine panicaţi că vor fi daţi afară din armată sau că vor rata o promovare din cauza kilogramelor în plus", spune Dr. Adam Tattelbaum, chirurg estetician în Rockville.

Surse din interiorul sistemului susţin că militarii "cu greutate" nu au de ales şi asta pentru că metodele prin care Departamentul Apărării măsoară grăsimea corporală sunt depăşite.

Experţii în fitness şi medicii au cerut, recent, modificarea standardelor de greutate aplicate de Pentagon, argumentând că americanii au o masă musculară mai ridicată acum, ceea ce nu înseamnă neapărat că sunt mai puţin sănătoşi.

Standardele militare presupun o estimare a grăsimii corporale prin măsurarea taliei şi a gâtului. Cei care pică "testul de fitness" sunt transferaţi, pentru o lună, într-o unitate specială pe care soldaţii din Marină o numesc "plutonul-cotlet" sau "brigada-gogoaşă".

Chiar dacă după acest program un militar trece cu bine testele de grăsime, şansele sale de a fi promovat sunt din ce în ce mai mici.

×
Subiecte în articol: Pentagon militari soldati americani
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close