Antena 3 CNN Externe Sondaj: Românii nu ar trebui să aibă dreptul de a trăi şi munci în Marea Britanie

Sondaj: Românii nu ar trebui să aibă dreptul de a trăi şi munci în Marea Britanie

Sondaj: Românii nu ar trebui să aibă dreptul de a trăi şi munci în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: blogs.spectator.co.uk
26 Noi 2013   •   12:01
Un sondaj realizat de postul de televiziune Channel 5 arată că aproape jumătate dintre britanici consideră că românii şi bulgarii nu ar trebui să aibă dreptul de a trăi şi de a munci în Marea Britanie.

Conform studiului prezentat de Mediafax, 47 % dintre britanici consideră că imigranţii din România şi Bulgaria nu ar trebui să aibă dreptul să trăiască, să lucreze şi să pretindă beneficii sociale în Marea Britanie.

Întrebaţi dacă românii şi bulgarii ar trebui să aibă aceleaşi drepturi de a munci, de a se instala şi de a cere beneficii sociale în Marea Britanie ca toţi ceilalţi cetăţeni europeni (inclusiv din ţări ca Polonia, Germania şi Lituania), doar 25 % dintre persoanele chestionate au răspuns pozitiv.

Alţi 18 % s-au declarat în favoarea unor drepturi limitate comparativ cu cele ale altor ţări UE, iar 10 % au răspuns că "nu ştiu".

În plus, 42 % dintre britanicii chestionaţi au declarat că nu ar angaja "în mod clar" un constructor român sau bulgar pentru propria casa.

Alţi 42 % au afirmat că "ar putea lua în considerare" această posibilitate, iar 16 % au declarat că o "vor lua în mod clar în considerare".

Sondajul mai arată că problema imigraţiei este unul dintre factorii principali care îi determină pe britanici să vrea ca ţara lor să se retragă din UE (29 la sută).

×
Subiecte în articol: romani Marea Britanie
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close