Antena 3 CNN Externe Sondajele făcute în Rusia arată surprinzător. Ce cred oamenii ACUM despre Vladimir Putin

Sondajele făcute în Rusia arată surprinzător. Ce cred oamenii ACUM despre Vladimir Putin

Sondajele făcute în Rusia arată surprinzător. Ce cred oamenii ACUM despre Vladimir Putin
de O.P.    |    12 Mar 2014   •   06:09

Deputaţii din Crimeea au adoptat o declaraţie de independenţă faţă de Ucraina. Mai mult, Duma de Stat de la Moscova va examina un proiect de lege privind includerea unor teritorii noi în cadrul Federaţiei Ruse.

În replică, Guvernul de la Kiev a cerut Parlamentului formarea unei noi Gărzi Naţionale şi mobilizarea ei parţială. Criza din Crimeea l-a făcut pe Vladimir Putin să îşi depăşească recordul de popularitate în rândul ruşilor.

Parlamentul din Peninsula Crimeea a adoptat o declaraţie de independenţă faţă de Ucraina. Ideea este susţinută şi de Parlamentul de la Moscova, care urmează să dezbată posibilitatea adoptării unei legi privind anexarea unor teritorii străine, pe 21 martie. Guvernul interimar al Ucrainei a criticat decizia parlamentarilor din Crimeea.

În acest timp, convoaie de blindate fără însemne au fost văzute pe mai multe şosele din peninsulă. Drept răspuns, Garda Naţională ucraineană a fost mobilizată parţial.

NATO a decis să trimită avioane de supraveghere în spaţiul aerian al României şi Poloniei, pentru a observa mai bine situaţia din Ucraina. Ieri, câteva zeci de voluntari înarmaţi au depus jurământul, ca membri ai unei noi "forţe speciale", în faţa liderilor separatişti ai Crimeei, favorabili Rusiei.


×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Elena Lasconi și-a anunțat candidatura la șefia USR și la prezidențiale
x close