Antena 3 CNN Externe Statul Islamic a aprobat prelevarea organelor de la deținuții în viață. Motivul este halucinant

Statul Islamic a aprobat prelevarea organelor de la deținuții în viață. Motivul este halucinant

Statul Islamic a aprobat prelevarea organelor de la deținuții în viață. Motivul este halucinant
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    25 Dec 2015   •   16:55
Gruparea jihadistă Stat Islamic a aprobat prelevarea de organe umane într-o reglementare religioasă emisă la începutul anului de specialişti în islam ai reţelei teroriste, însă despre document s-a aflat abia acum, relatează Reuters.

Decizia, care a fost inclusă într-un document datat 31 ianuarie 2015, analizat de Reuters, stipulează că
este permis să se preleveze organe de la un deţinut în viaţă pentru a salva viaţa unui musulman, chiar dacă prelevarea se dovedeşte fatală pentru deţinut.

Reuters precizează însă că nu a putut confirma din surse independente autenticitatea documentului. Potrivit unor oficiali americani, documentul a fost descoperit alături de alte date importante de către forţele speciale americane într-un raid care a avut loc în luna mai, în estul Siriei.

„Viaţa şi organele apostatului nu trebuie respectate şi pot fi luate fără (ca persoana care comite acest act să primească vreo) pedeapsă”, se arată în document, care are aspectul unei fatwa (reglementare islamică).

Acest document face referire şi la situaţia în care prelevarea de organe duce la moartea deţinutului.

„Nici prelevarea de acest tip nu este interzisă”, menţionează fatwa cu numărul 68, potrivit unei traduceri furnizate de guvernul american. Documentul nu dovedeşte însă că Statul Islamic se ocupă efectiv cu prelevarea sau traficul de organe, dar oferă o justificare religioasă pentru o astfel de practică, adaugă Reuters.

×
Subiecte în articol: Stat Islamic organe deținuti teroristi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close