Antena 3 CNN Externe Studiu: Sucul de rodii, eficient în lupta împotriva cancerului

Studiu: Sucul de rodii, eficient în lupta împotriva cancerului

Studiu: Sucul de rodii, eficient în lupta împotriva cancerului
Sursa foto: Foto: cuelisa.com
13 Dec 2010   •   18:49

Rodiile conţin elemente ce opresc migrarea celulelor canceroase în organism şi le slăbesc reacţia la stimulii chimici care duc la răspândirea lor, a descoperit un grup de oameni de ştiinţă, citat de AFP.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Los Angeles, anumite ingrediente din sucul de rodie opresc răspândirea cancerului de prostată în oase. Cercetătorii consideră că acelaşi efect ar putea fi constatat şi în cazul altor tipuri de cancer.

Oamenii de ştiinţă au mai efectuat studii referitoare la beneficiile sucului de rodii, însă nu au putut explica până în prezent mecanismul biologic din spatele presupusului efect benefic.

În urmă cu trei luni, Comisia americană pentru Comerţ a acuzat compania Pom Wonderful, care furniza sucul de rodii pentru cercetare, că dă informaţii false referitoare la efectele sucului asupra sănătăţii.

Cu toate acestea, autorii celui mai recent studiu susţin că au identificat acele componente care au efect asupra aderenţei şi mişcării celulelor.

"Este îmbucurător că acum putem modifica aceste componente naturale pentru a le îmbunătăţi funcţiile şi a le face mai eficiente în prevenirea metastazei cancerului la prostată", a declarat doctorul Manuela Martins-Green.

×
Subiecte în articol: cancer studiu
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close