Antena 3 CNN Externe SUA au interceptat apeluri telefonice şi email-uri în Brazilia

SUA au interceptat apeluri telefonice şi email-uri în Brazilia

SUA au interceptat apeluri telefonice şi email-uri în Brazilia
de M.T.    |    08 Iul 2013   •   11:05

Milioane de email-uri şi apeluri telefonice în Brazilia au fost interceptate de serviciile de informaţii ale Statelor Unite, susţine O Globo, citat de Mediafax.

Publicaţia braziliană îşi bazează dezvăluirile pe o serie de documente ale fostului consultant IT american Edward Snowden.

Guvernul brazilian a calificat imediat aceste dezvăluiri drept „extrem de grave", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Tovar Nunes, intervievat de AFP.

Potrivit O Globo, „în cursul ultimului deceniu, persoane rezidente sau în tranzit în Brazilia, precum şi întreprinderi instalate în această ţară, au fost spionate de Agenţia Naţională de Securitate (NSA) americană".

„Nu dispunem de cifre exacte, dar, în ianuarie trecut, Brazilia a fost mai puţin afectată decât Statele Unite, unde aproximativ 2,3 miliarde de apeluri şi mesaje au fost spionate", adaugă O Globo.

Textul este cosemnat de către Glenn Greenwald, reporter la publicaţia britanică The Guardian, aflată la originia dezvăluirilor lui Snowden despre programul ultrasecret de supraveghere american PRISM şi altele vizând interceptări telefonice ale Statelor Unite.
   
„Brazilia, cu marile sale reţele digitale publice şi private, precum şi marii săi operatori de telefonie şi Internet apărea, în documentele NSA, ca o bază de date privilegiată în materie de telecomunicaţii şi Internet, alături de naţiuni precum China, Rusia, Iran şi Pakistan", se mai arată în articol.

×
Subiecte în articol: SUA Brazilia spionaj PRISM NSA Edward Snowden
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close