Antena 3 CNN Externe SUA cer Ucrainei să implementeze "imediat" reforme economice

SUA cer Ucrainei să implementeze "imediat" reforme economice

SUA cer Ucrainei să implementeze "imediat" reforme economice
Sursa foto: Foto: rt.com
27 Sep 2014   •   22:14

Statele Unite sunt pregătite să încurajeze investiţiile în Ucraina, dar aceasta din urmă trebuie mai întâi să înceapă un proces dificil de reforme economice, a declarat, sâmbătă, la Kiev, secretarul american pentru Comerţ, făcând o paralelă cu Planul Marshall, scrie AFP.
   
"Ucraina se află în faţa unor provocări economice importante", a declarat Penny Pritzker pentru presă după ce s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, care a anunţat, joi, o serie de reforme economice şi sociale menite modernizării ţării sale în eventualitatea unei candidaturi la Uniunea Europeană în 2020.
   
"Aceste măsuri vor fi dificile, dar ele pot schimba soarta ţării voastre", a declarat Pritzker, evocând o economie ucraineană afectată de birocraţie, corupţie şi ineficacitate.
   
Pritzker, ea însăşi este de origine ucraineană, a evocat ajutorul american oferit Europei de Vest după al Doilea Război Mondial prin Planul Marshall.
  
Planul Marshall "prevedea adoptarea a numeroase reforme destinate deschiderii economiei la investiţii străine şi chiar acesta este subiectul discuţiilor noastre", a spus ea.
   
După ce i-a felicitat pe liderii ucraineni pentru "viziunea lor ambiţioasă", ea apreciat că "măsuri concrete" sunt necesare "imediat".
   
Odată ce reformele vor începe, Washingtonul va ajuta la popularizarea oportunităţilor oferite de Ucraina cu scopul "de a aduce sectorul privat american către această piaţă", a promis ea.
   
Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a recunoscut recent că Guvernul său nu a înregistrat progrese în lupta împotriva corupţiei, dar a pus această întârziere pe seama diferendului cu Moscova şi conflictului cu separatiştii proruşi.
  

×
Subiecte în articol: SUA Ucraina
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close