Antena 3 CNN Externe SUA se pregătesc de luptă. Au trimis un DISTRUGĂTOR în apropierea costelor Coreei de Sud

SUA se pregătesc de luptă. Au trimis un DISTRUGĂTOR în apropierea costelor Coreei de Sud

SUA se pregătesc de luptă. Au trimis un DISTRUGĂTOR în apropierea costelor Coreei de Sud
Sursa foto: Foto: www.defense.gov
02 Apr 2013   •   08:10

Americanii au poziţionat un distrugător capabil să intercepteze rachete, în apropierea coastelor Coreei de Sud, au anunţat autorităţile de la Washington. SUA vrea astfel să îşi sublinieze susţinerea pentru Seul în faţa ameninţărilor Phenianului, informează AFP.

Distrugătorul USS Fitzgerald, care tocmai a participat la manevre militare, a fost trimis în sud-vestul peninsulei în loc să se întoarcă în portul de staţionare din Japonia, a anunţat un oficial american.

Decizia americanilor a fost catalogată drept o iniţiativă "de prudenţă", ce permite oferirea "mai multor opţiuni în materie de apărarea antirachetă dacă acest lucru se va dovedi necesar".

Statele Unite au anunţat luni că au mobilizat avioane de vânătoare invizibile pe radar F-22 în cadrul manevrelor americano-sud-coreene care au loc în prezent ca în fiecare an, dar pe fondul unor tensiuni puternice, de această dată.



Două avioane F-22 Raptor au ajuns duminică în Coreea de Sud pentru a participa la exerciţiile anuale "Foal Eagle", care ar urma să se încheie la 30 aprilie.

În urmă cu o săptămână, Statele Unite au anunţat că bombardierele sale B-52 şi B-2 au efectuat zboruri de antrenament pe teritoriul sud-coreean, generând furia Coreei de Nord.

În urma acestui anunţ, Phenianul a ameninţat că va ataca insulele americane Guam şi Hawaii, din Pacific.

Ulterior, Coreea de Nord a declarat sâmbătă că este "în stare de război" cu Seulul.

În acest context, rămân posibile mai multe scenarii. Experţii nu exclud nici o calmare subită a tensiunilor, dar nici un război deschis pe care Coreea de Nord l-ar pierde în mod inevitabil.




×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close