Antena 3 CNN Externe Surse: Rebelii sirieni atacă un aeroport militar de lângă Alep

Surse: Rebelii sirieni atacă un aeroport militar de lângă Alep

Surse: Rebelii sirieni atacă un aeroport militar de lângă Alep
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    02 Aug 2012   •   10:59

Rebelii sirieni au bombardat, joi dimineaţa, aeroportul militar de la Menagh, aflat la circa 30 de kilometri nord-vest de Alep, de pe care decolează elicopterele şi avionele care efectuează raiduri asupra oraşului, au anunţat surse concordante, potrivit AFP.

"Aeroportul militar de la Menagh a fost bombardat joi dimineaţa cu un tanc capturat de către rebeli în operaţiuni anterioare", a anunţat organizaţia nonguvernamentală (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Un jurnalist AFP a auzit zgomotul bombardamentelor şi a văzut tiruri provenind din această direcţie. Rebelii i-au spus că este vorba despre un "atac pentru preluarea controlului asupra acestui aeroport, de unde pleacă elicopterele şi avioanele care trag asupra (oraşului) Alep", informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ONU, Martin Nesirky, a declarat miercuri că, potrivit misiunii ONU în Siria, rebelii deţin arme grele, inclusiv tancuri, la Alep, al doilea cel mai important oraş din ţară, unde de mai multe zile au loc confruntări armate fără precedent între forţele guvernamentale şi insurgenţi.

Observatorii au anunţat totodată că trupele siriene au utilizat avioane de vânătoare pentru a trage asupra oraşului Alep.



×
Subiecte în articol: Siria atacuri Alep
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close