Antena 3 CNN Externe Tornada care a măturat Oklahoma, mai puternică decât BOMBA ATOMICĂ de la Hiroshima

Tornada care a măturat Oklahoma, mai puternică decât BOMBA ATOMICĂ de la Hiroshima

Tornada care a măturat Oklahoma, mai puternică decât BOMBA ATOMICĂ de la Hiroshima
de O.P.    |    22 Mai 2013   •   06:37

 Tornada care a devastat cartierele suburbane din Oklahoma City a fost mult mai puternică decât explozia atomică de la Hiroshima, potrivit experţilor.

Bilanţul oficial al dezastrului este de 24 de morţi, între care 7 copii, deşi iniţial s-a vorbit de mult mai multe victime. Echipele de salvare continuă să caute persoanele dispărute.

Tornada de la Oklahoma City a fost clasificată în categoria maximă, cea de-a cincea. A fost prima, de o asemenea putere, din ultimii doi ani. O asemenea tornadă dezlănţuie cele mai puternice rafale de vânt de pe planeta noastră, cu o forţă mai mare decât a uraganelor sau chiar a bombelor atomice, spun specialiştii.

Cu casele distruse, localnicii din cartierele lovite în plin sunt mulţumiţi că au rămas în viaţă.

O supravieţuitoare şi-a descoperit, în ruinele casei sale distruse, căţelul, chiar în timpul unui interviu televizat în direct.

În ciuda ploii, echipele de salvare au verificat toate ruinele clădirilor prăbuşite. Peste 100 de supravieţuitori au fost scoşi de sub dărâmături. Eforturile se vor concentra, acum, pe reconstrucţie.

În regiunea sinistrată, la doar 15 kilometri de cartierul cel mai greu lovit, locuieşte şi Nadia Comăneci. Ea se afla la Las Vegas în momentul catastrofei şi este în afara oricărui pericol.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close