Antena 3 CNN Externe Tot mai mulți migranți la granița dintre Macedonia și Serbia, ca urmare a condițiilor meteo favorabile

Tot mai mulți migranți la granița dintre Macedonia și Serbia, ca urmare a condițiilor meteo favorabile

Tot mai mulți migranți la granița dintre Macedonia și Serbia, ca urmare a condițiilor meteo favorabile
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
27 Ian 2016   •   20:38

Numărul migranților veniți mai ales din Orientul Mijlociu a început din nou să crească la frontierele Serbiei, unde în ultimele 24 de ore au fost înregistrați peste 3.000 de migranți, față de 2.000 în zilele anterioare, transmite miercuri agenția EFE.

Potrivit reprezentantului unui ONG sârb care participă la gestiunea fluxului de migranți la frontiera dintre Macedonia și Serbia, această nouă intensificare a sosirilor este efectul ameliorării condițiilor meteo în zona Mării Egee.

Pe de altă parte, mulți refugiați aflați în prezent în Turcia se tem că frontiera dintre Grecia și Macedonia ar putea fi închisă curând și că vor fi nevoiți astfel să caute rute alternative pentru a ajunge în vestul Europei. 'În aceste zile, în ciuda frigului, așteptăm un număr mare de migranți. În fiecare zi sunt tot mai mulți și ne așteptăm la un val masiv, întrucât există teama că frontiera se va închide', afirmă sursa citată.

Autoritățile de la Belgrad estimează că odată cu venirea primăverii numărul migranților care vor traversa 'ruta Balcanică' va ajunge la circa 7.000 pe zi.

Începând de săptămâna trecută, Serbia și celelalte state aflate pe această rută au decis să permită intrarea pe teritoriile lor numai a migranților care doresc să ceară azil în Germania sau Austria. Hotărârea survine unei decizii similare luate de autoritățile de la Berlin și Viena după ce statele scandinave au început să restricționeze primirea migranților.

×
Subiecte în articol: migranti criza imigranţilor
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close