Antena 3 CNN Externe Tragedia aviatică de pe aeroportul din Rusia: O eroare de pilotaj, principala cauză a prăbuşirii aeronavei

Tragedia aviatică de pe aeroportul din Rusia: O eroare de pilotaj, principala cauză a prăbuşirii aeronavei

Tragedia aviatică de pe aeroportul din Rusia: O eroare de pilotaj, principala cauză a prăbuşirii aeronavei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
21 Noi 2013   •   11:01

Tragedia care s-a produs duminică, când un avion a explodat pe aeroportul din Kazan, Rusia, s-a datorat unei erori de pilotaj, au afirmat investigatorii, după analizarea celor două cutii negre ale aparatului de zbor, scrie The Independent.

După analizarea cutiilor negre, investigatorii din cadrul Comisiei Aviatice Interstatale au declarat că motoarele aparatului şi celelalte sisteme funcţionau bine până la momentul izbirii de sol.

Potrivit Comisiei, cei doi piloţi au ratat prima încercare de aterizare şi se pregăteau pentru a doua. Au încercat să ia altitudine dar au avut o pierdere de viteză şi au vrut să recupereze intrând într-o coborâre în unghi ascuţit, la înălţime mică.

Boeingul prăbuşit în Rusia a avut ŞAPTE exploantanţi şi UN ACCIDENT în Brazilia

Experţii susţin că oboseala piloţilor afectează industria aeriană în continuă expansiune a Rusiei, ridicând îndoieli asupra măsurilor de siguranţă care se impun.

Conform unui raport al procurorului general rus, erorile umane stau la baza a 80% dintre accidentele aeriene din Rusia. Sindicatele din transportul aerian acuza faptul ca pilotii sunt fortati sa zboare foarte mult, in timp ce regulile nu sunt respectate.

Aproximativ 80 la sută din accidentele aeriene din Rusia au loc a urmare a unor greşeli umane, a afirmat procurorul general al Federaţiei Ruse.

"Principala problema este oboseala pilotilor", a spus Igor Obodkov, purtatorul de cuvant al Sindicatului Personalului Aerian de pe aeroportul Seremetievo, care reuneste angajatii Aeroflot.

Avionul, care venea de la Moscova, s-a prăbuşit duminică pe aeroportul din Kazan şi a luat foc. Cei 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului au decedat toţi în accident.
  
Unul dintre cei doi fii ai preşedintelui republicii ruse Tatarstan a murit
în acest accident, a anunţat vicepremierul Tatarstanului Iuri Kamaltînov.

×
Subiecte în articol: avion prabusit Rusia
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close