Antena 3 CNN Externe Tutankamon al zilelor noastre! Un bărbat a acceptat să fie mumificat după moarte

Tutankamon al zilelor noastre! Un bărbat a acceptat să fie mumificat după moarte

Tutankamon al zilelor noastre! Un bărbat a acceptat să fie mumificat după moarte
Sursa foto: Foto: Daily Mail
de O.P.    |    18 Oct 2011   •   11:33

Alan Billis, un şofer de taxi din Marea Britanie, mare fan al filmelor documentare, cu precădere cele istorice, suferea de cancer în fază terminală. El a acceptat provocarea unei televiziuni, care cerea voluntari pentru realizarea unui documentar despre mumificare.

Britanicul, poreclit Tutankamon din Torquay (oraşul în care locuieşte), a devenit primul om din ultimii 3000 de ani care a fost mumificat în stilul egiptenilor antici, cu tehnici folosite la conservarea trupului lui Tutankamon, în 1323 î.Hr.



Pe parcursul mai multor luni, organele interne ale lui Alan Billis au fost scoase şi depozitate în mai multe recipiente speciale. Întreg trupul i-a fost acoperit cu un strat de uleiuri şi răşini, iar corpul a fost spălat cu o soluţie de Natron, o sare ce poate fi procurată numai dintr-un râu din Egipt.

După o lună în care a fost păstrat într-un recipient de sticlă, trupul lui Alan a fost depus într-o cameră de uscare, după care a fost învelit într-un giulgiu.

Mumia Tutankamonului modern va rămâne în Sheffield până la finele lui 2011, după care va fi studiată de cercetători, scrie cotidianul britanic Daily Mail.




×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Elena Lasconi și-a anunțat candidatura la șefia USR și la prezidențiale
x close