Antena 3 CNN Externe Un al oraş irakian cade pradă rebelilor: "Tikrit se află în totalitate sub controlul insurgenţilor"

Un al oraş irakian cade pradă rebelilor: "Tikrit se află în totalitate sub controlul insurgenţilor"

Un al oraş irakian cade pradă rebelilor: "Tikrit se află în totalitate sub controlul insurgenţilor"
11 Iun 2014   •   18:14

Insurgenţii islamişti au obţinut miercuri controlul în oraşul irakian Tikrit, care devine astfel cea de-a doua capitală a unei provincii aflată în mâinile rebelilor, a anunţat poliţia locală, scrie AFP.
   
"Oraşul Tikrit se află în totalitate sub controlul insurgenţilor", a declarat un colonel din poliţia locală.
   
Oraşul Tikrit este capitala provinciei Salaheddine şi este situat între Bagdad şi cel de-al doilea oraş ca mărime din Irak, Mosul, care se află începând de marţi sub controlul insurgenţilor islamişti.
   
Potrivit unui general din cadrul poliţiei locale, insurgenţii sunt membri ai grupării radicale Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL). Ei au lansat atacul din nordul, vestul şi sudul oraşului.
  
Consulatul Turciei din Mosul, ATACAT de insurgenţii irakieni. 48 de ostatici, inclusiv consulul turc şi copiii acestuia
 
La rândul său, un comandat din poliţia locală a anunţat că insurgenţii au eliberat aproape 300 de deţinuţi dintr-o închisoare din Tikrit.
  
A început exodul! 500.000 de civili din Mosul FUG din calea jihadiştilor

Gruparea Stat Islamic în Irak şi Levant a lansat începând de luni seară o ofensivă în Irak şi a cucerit în totalitate, aproape fără lupte, provincia Ninive, precum şi localităţile de la est de Kirkuk şi din sudul provinciei Salaheddine.


×
Subiecte în articol: Irak Bagdad Mosul
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close