Antena 3 CNN Externe Un partid din Franţa denunţă o "explozie a furturilor" la Paris, imputate delincvenţilor români

Un partid din Franţa denunţă o "explozie a furturilor" la Paris, imputate delincvenţilor români

Un partid din Franţa denunţă o "explozie a furturilor" la Paris, imputate delincvenţilor români
Sursa foto: Foto: tripwow.tripadvisor.com
20 Feb 2013   •   09:47

Reprezentanţii Uniunii pentru o Mişcare Populară din Franţa s-au arătat îngrijoraţi, marţi, de "explozia furturilor" la Paris, pe care le impută în special "delincvenţilor de origine română", potrivit unui comunicat al formaţiunii, informează Le Point.

UMP interpretează această creştere drept "efectul Taubira asupra securităţii", referindu-se la ministrul Justiţiei Christiane Taubira.

"Absenţa fermităţii Guvernului faţă de delincvenţii de origine română i-a determinat pe aceştia din urmă să îşi multiplice infracţiunile", apreciază într-un alt comunicat grupul UMP din Consiliul din Paris, care denunţă "lipsa de acţiune a primarului Parisului în demolarea taberelor insalubre de la porţile capitalei".
   
În opinia secretarului naţional al partidului pentru securitate, Bruno Beschizza, creşterea numărului de furturi este imputabilă "politicii penale a lui Taubira, cu o cultură a scuzelor, laxismului judiciar şi impunităţii instituţionalizate", un "trio periculos" care începe să producă "efecte devastatoare".

La începutul lui februarie, ministrul de Interne Manuel Valls, a anunţat înfiinţarea unor "celule" specializate în jandarmerie şi comisariate pentru a combate furturile în creştere în 2012.
   
Marţi, Le Figaro a menţionat o "explozie istorică" de furturi în capitală, cu o creştere de aproximativ 59 la sută la Paris în ianuarie 2013, în raport cu aceeaşi lună a lui 2012.

 În ceea ce priveşte furturile din buzunare la metrou şi în reţeaua RER, creşterea este de 58 la sută, potrivit cotidianului.
   
Fără a confirma sau infirma cifrele, prefectul de poliţie din Paris Bernard Boucault a explicat într-un comunicat că numărul delictelor înregistrate în ianuarie 2012 omite câteva zile, ceea ce ar putea explica parţial "creşterea constatată între ianuarie 2012 şi ianuarie 2013", potrivit unei surse.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close