Antena 3 CNN Externe Un partid radical ungar organizează proteste faţă de etnia romă: Vom acţiona împotriva crimelor ţiganilor

Un partid radical ungar organizează proteste faţă de etnia romă: Vom acţiona împotriva crimelor ţiganilor

Un partid radical ungar organizează proteste faţă de etnia romă: Vom acţiona împotriva crimelor ţiganilor
Sursa foto: Foto: jobbik.com
04 Ian 2013   •   20:51

Formaţiunea radicală ungară Jobbik intenţionează să organizeze o manifestaţie în semn de protest faţă de o agresiune comisă de un bărbat de etnie romă, informează MTI şi Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Jobbik a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că înjunghierea a fost "un exemplu tipic şi mârşav de teroare a ţiganilor". El a declarat că partidul său va protesta pentru a arăta că "societăţii ungare nu-i este frică şi va acţiona împotriva crimelor ţiganilor".

Mirkoczki a spus că Jobbik ar implementa "un concept mai radical de aplicare a legii" propunând înfiinţarea unei brigăzi speciale axate pe "infracţiunile ţiganilor".

Mirkoczki a explicat că legea dată de Fidesz pentru pedepse mai stricte a fost în mod evident neeficientă, deoarece numărul crimelor a crescut cu 20% în 2012, în comparaţie cu anul precedent.

Ministrul de Interne, Sándor Pintér, a declarat că cifra menţionată de Jobbik este incorectă şi că numărul de crime înregistrare comise în Ungaria a scăzut cu 25.7% anul trecut.

Doi bărbaţi au fost înjunghiaţi într-un club din oraşul Szigethalom în ajunul Revelionului. Unul dintre ei este un bărbat de 19 ani, luptător de top în cadrul clubului sportiv local Sziget SC, iar altul este un boxer în vârstă de 17 ani, înregistrat la clubul sportiv Budapest MTK. Primul este în stare critică, în timp ce băiatul de 17 ani are răni care necesită îngrijiri medicale şi spitalizare.

Unul dintre posibilii atacatori, un băiat de 17 ani a fost arestat, în timp ce altul se află încă în libertate. MTK a declarat că 30 de persoane au fost implicate în lupta dinaintea înjunghierii, în timp ce Jobbik a declarat că au fost 40 de "atacatori".
   
   

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close