Antena 3 CNN Externe Un român, erou în Boston după ce a salvat viaţa unui băiat care a căzut într-un râu îngheţat

Un român, erou în Boston după ce a salvat viaţa unui băiat care a căzut într-un râu îngheţat

Un român, erou în Boston după ce a salvat viaţa unui băiat care a căzut într-un râu îngheţat
12 Feb 2015   •   09:29

Un român este considerat erou peste Ocean. Victor Moisescu a devenit celebru în Statele Unite ale Americii după ce a salvat un copil căzut în canalul maritim care străbate oraşul Boston.

Victima se juca cu alţi copii pe marginea unui ponton, în zăpadă, când acesta a cedat. Românul a văzut scena de pe un pod şi i-a sărit imediat în ajutor copilului.

Tânărul se plimba pe podul care trece peste canalul maritim Fort Point din Boston, când a auzit  strigăte de ajutor. Câţiva copii se jucau pe o grămadă de zăpadă şi doar o clipă de neatenţie a fost suficientă pentru ca joaca să se transforme într-o operaţiune de salvare.

Victor Moisescu nu a stat pe gânduri şi a sărit imediat să ajute.

"Nu am avut nimic de făcut, decât să mă mişc aşa, mai repede, cât de repede posibil, să ajung la copil şi să-l trag afară", a spus Victor Moisescu, salvatorul băiatului.

Copilul salvat are 10 ani. A fost dus de urgenţă la spital şi e în afara oricărui pericol. Românul care a avut prezenţa de spirit să-l ajute e acum considerat erou pentru că victima nu ar fi avut nicio şansă dacă mai stătea în apa îngheţată.

Victor Moisescu e născut în America, dar parinţii săi au emigrat din Romania; mama lui a terminat facultatea de matematică la Cluj şi a plecat cu soţul peste Ocean în 1992.

×
Subiecte în articol: erou boston
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close