Antena 3 CNN Externe Zborul MH370: Anchetatorii sunt debusolaţi. Fragmentele găsite aparţin altui avion

Zborul MH370: Anchetatorii sunt debusolaţi. Fragmentele găsite aparţin altui avion

Zborul MH370: Anchetatorii sunt debusolaţi. Fragmentele găsite aparţin altui avion
07 Aug 2015   •   15:20

Noile fragmente găsite pe Insula Réunion par să nu provină de la zborul MH370, care a "dispărut" de pe radare, fără urmă, în martie 2014, a declarat vineri un purtător de cuvânt al vicepremierului australian Warren Truss pentru Reuters.

Guvernul malaysian anunţa joi că noi fragmente de avion au fost găsite pe insula franceză, în zona căreia căutările s-au dublat, în urma descoperirii, săptămâna trecută, a unei bucăţi de aripă de Boeing 777, aduse de valuri pe o plajă.

Ministrul malaysian al Transporturilor Liow Tiong Lai a evocat, printre aceste fragmente, un hublou şi o placă de aluminiu.
"Numeroase piese au fost transmise poliţiei din Réunion (...). Pentru moment, niciuna dintre aceste piese nu pare să provină de la avion", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al vicepremierului australian Warren Truss.

Justiţia franceză a anunţat miercuri că fragmentul de aripă - un flaperon - găsit săptămâna trecută ar proveni, foarte probabil, de la Boeingul care asigura zborul MH370 de la Kuala Lumpur la Beijing, a cărui "dispariţie" nu a fost elucidată nici până în prezent.

Guvernul francez a anunţat joi că noi mijloace - aeriene şi maritime, inclusiv militare - urmau să fie mobilizate în vederea continuării căutărilor în zona Insulei Réunion.

Australia participă în mod activ la anchetă, alături de Malaysia şi Franţa.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close