Antena 3 CNN Externe Zborul MH370: Malaezia va publica raportul propriei anchete

Zborul MH370: Malaezia va publica raportul propriei anchete

Zborul MH370: Malaezia va publica raportul propriei anchete
de O.P.    |    25 Apr 2014   •   08:28

Malaezia urmează să dea publicității săptămâna viitoare un raport preliminar asupra dispariției avionului de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, a anunțat premierul Najib Razak, al cărui guvern a fost aspru criticat din cauza lipsei de transparență în anchetă, scrie AFP.

'Am cerut unei echipe de experți să studieze acest raport și este probabil să fie publicat săptămâna viitoare', a declarat prim-ministrul într-un interviu difuzat joi seară de postul american de televiziune CNN.

Guvernul de la Kuala Lumpur nu a dezvăluit nimic până în prezent din ancheta pe care o efectuează asupra dispariției zborului MH370, pe 8 martie, în continuare inexplicabilă.

Avionul avea la bord 239 de persoane, majoritatea chinezi și malaezieni, și efectua o cursă între Kuala Lumpur și Beijing.

După ce dintr-un motiv necunoscut și-a schimbat brusc traiectoria la o oră după decolare, zborul MH370 s-ar fi prăbușit în sudul Oceanului Indian, la circa 1.600 de kilometri nord-vest de Perth (coasta de vest a Australiei), potrivit datelor oferite de sateliți.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close