Antena 3 CNN High Tech Bilanţul celui mai grav atac cibernetic comis împotriva SUA. Datele personale ale 18 milioane de oameni, accesate de hackerii chinezi

Bilanţul celui mai grav atac cibernetic comis împotriva SUA. Datele personale ale 18 milioane de oameni, accesate de hackerii chinezi

Bilanţul celui mai grav atac cibernetic comis împotriva SUA. Datele personale ale 18 milioane de oameni, accesate de hackerii chinezi
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Iun 2015   •   11:49

Date personale ale 18 milioane de actuali, foşti şi potenţiali angajaţi guvernamentali americani au fost accesate în atacul cibernetic de la Biroul pentru Managementul Personalului (OPM). Numărul persoanelor afectate este de patru ori mai mult decât cel recunoscut public agenţie, relatează CNN.

Estimarea de 18 milioane a fost făcută de directorul poliţiei federale americane (FBI), James Comey, într-o şedinţă recentă cu uşile închise la care au participat senatori.

În urma atacului, au fost afectate inclusiv persoane care au aplicat pentru posturi guvernamentale, dar care nu au ajuns să lucreze pentru Guvern.

Aceiaşi hackeri care au accesat datele OPM ar fi reuşit să pătrundă şi în sistemele KeyPoint Government Solutions, o firmă subcontractantă a OPM, afirmă oficialii citaţi.

Potrivit anchetatorilor americani, în spatele intruziunii cibernetice, considerată cel mai grav atac informatic comis vreodată împotriva Guvernului Statelor Unite, se află Guvernul Chinei.

Conducerea OPM va fi audiată în această săptămână în Congres cu privire la atacuri şi la modul în care le-au răspuns. Congresmenii şi angajaţii Guvernului sunt tot mai frustraţi de faptul că răspunsul administraţiei Obama a minimalizat gravitatea breşei.

Auditori interni de la OPM au declarat săptămâna trecută în Comisia pentru supravegherea afacerilor guvernamentale şi reformă din cadrul Camerei Reprezentanţilor că baze de date-cheie în care sunt depozitate date sensibile din domeniul securităţii naţionale, inclusiv cereri de verificare a antecedentelor, nu îndeplinesc standardele de securitate federale.

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close