Antena 3 CNN High Tech Paralizia, diabetul şi bolile cronice vor putea fi tratate cu celulele stem

Paralizia, diabetul şi bolile cronice vor putea fi tratate cu celulele stem

Paralizia, diabetul şi bolile cronice vor putea fi tratate cu celulele stem
Sursa foto: Foto: 12345.ro
12 Oct 2010   •   22:05

Paralizia, diabetul şi bolile de inimă vor putea fi tratate definitiv cu ajutorul celulelor stem. Americanii şi britanicii se pregătesc să dea marea bombă în lumea medicală. Vor încerca să vindece paralizia, pentru început, cu ajutorul celulelor stem. Medicii sunt foarte optimişti, mai ales după ce metoda a funcţionat pe animale.

Pentru milioane de oameni din toată lumea, paralizia a însemnat condamnarea la o viaţă într-un scaun cu rotile. În curând, ar putea fi doar o boală uşor de tratat. Totul datorită celulelor stem şi a puterii uluitoare de regenerare pe care o au. Celulele miraculoase sunt extrase din embrioni umani, care nu sunt mai mari decât o gămălie de ac.

"Este important! Aceste celule stem embrionare sunt cele mai puternice pe care le avem disponibile pentru terapie. Se pot transforma în 200 de celule diferite din organism. Dacă rezultatele vor fi bune, deşi testele pot dura de la 5 la 10 ani, vom putea să creem celulele la scara la care avem nevoie." a declarat profesorul Chris Masin de la Universitatea din Londra.

În majoritatea cazurilor de leziuni ale măduvei, este distrus învelişul nervilor. Bănuiala că tratamentul cu celule stem poate fi soluţia a fost confirmată de testele pe animale.

Acum, medicii americani au ales şase pacienţi pentru experimentul care va revoluţiona medicina. Le-au injectat o cantitate mică de celule stem, pentru siguranţă, iar acum speră că acestea se vor reface.

Pentru medicină, acesta poate fi începutul unei noi ere. Pentru pacienţii care suferă de paralizie, ar putea însemna şansa nesperată la o viaţă normală.

Observator

×
Subiecte în articol: celule stem
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close