Antena 3 CNN Actualitate Media Moderatorii "Top Gear", acuzaţi de remarci jignitoare la adresa mexicanilor

Moderatorii "Top Gear", acuzaţi de remarci jignitoare la adresa mexicanilor

Moderatorii "Top Gear", acuzaţi de remarci jignitoare la adresa mexicanilor
Sursa foto: Foto: spbcar.ru
02 Feb 2011   •   18:00

Conducerea BBC a primit plângeri din partea ambasadorului Mexicului la Londra, cu privire la unele comentarii făcute de prezentatorii emisiunii "Top Gear" din ediţia de duminică. Acesta a considerat remarcile moderatorilor ca fiind jignitoare la adresa mexicanilor, potrivit Media Guardian.

Astfel, diplomatul Eduardo Medina-Mora i-a cerut lui Richard Hammond, să-şi exprime scuzele public pentru că a spus că mexicanul este "un răutăcios neîndemânatic, leneş, fără nicio ocupaţie, flatulent, care stă sprijinit de un cactus".

Deşi descrierea aparţinea de fapt maşinilor mexicane, ofensa a venit tocmai din faptul că prezentatorii emisiunii au pus semnul egalităţii între caracteristicile maşinii Mastretta şi cele ale poporului mexican.

Mai mult decât atât, colegii de platou ai lui Hammond au făcut comentarii în acelaşi stil, declarând că mâncarea mexicană este "vomă reîncălzită".

Jeremy Clarkson, la rândul său, a dat asigurări că nu vor fi reclamaţii privind ediţia respectivă a emisiunii deoarece, cu siguranţă, ambasadorul mexican doarme pe un fotoliu cu telecomanda în mână.

În acest context, ambasadorul mexican a adresat o scrisoare conducerii BBC, în care cere ca cei trei prezentatori să îşi ceară scuze public pentru jignirile aduse mexicanilor.

"Aceste comentarii jignitoare, xenofobe şi umilitoare nu fac altceva decât să întărească stereotipurile negative şi să perpetueze prejudecăţile privind Mexicul şi cetăţenii săi", se arată în scrisoarea ambasadorului

Reprezentanţii postului de televiziune au confirmat că au primit o scrisoare din partea ambasadorului mexican şi că îi vor răspunde.

×
Subiecte în articol: top gear Jeremy Clarkson
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close