Antena 3 CNN Life Care sunt cele mai periculoase dulciuri pentru copii. Pot avea efect devastator pentru organismul celor mici

Care sunt cele mai periculoase dulciuri pentru copii. Pot avea efect devastator pentru organismul celor mici

Care sunt cele mai periculoase dulciuri pentru copii. Pot avea efect devastator pentru organismul celor mici
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
21 Mar 2018   •   14:25

Cele mai periculoase dulciuri pentru copii. Pe listă se află ciocolata cu lapte şi umpluturi de creme, prăjiturile învelite în ciocolată, ouăle de ciocolată, napolitanele şi bezelele de tip marshmallow, care au un conţinut ridicat de zahăr, multe calorii şi zero valoare nutritivă.

Consecinţele vor fi starea de neastâmpăr iniţială a copiilor – zahărul creşte nivelul de energie – pentru ca mai apoi micuţii să devină apatici, lipsiţi de concentrare şi obosiţi, ca urmare a reducerii drastic a glicemiei.

Un alt obicei nesănătos specific nu doar nouă, românilor, este să le oferim copiilor la micul dejun lapte cu felii de pâine unse cu cremă de ciocolată sau cu cereale colorate care au foarte mult zahăr şi coloranţi. Zahărul creşte foarte mult riscul de apariţie a cariilor, la fel şi caramelul din anumite batoane cumpărarate celor mici.

Nu sunt de ignorat nici acadelele atât de dorite de prichindei, care au însă un efect devastator pentru dantură. Cu cât sunt ţinute mai mult în gură, cu atât creşte riscul de carii, susţin medicii stomatologi, conform adevarul.ro.

Variante sănătoase de dulciuri există, dar degeaba i se oferă copilului o îngheţată sau un iaurt cu bucăţi de fructe proaspete dacă părinţii nu i-au făcut acestuia o educaţie alimentară. 

×
Subiecte în articol: dulciuri efect organism pericol
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close