Antena 3 CNN Life Familie Şapte motive pentru care cuplurile casatorite ajung la divort

Şapte motive pentru care cuplurile casatorite ajung la divort

Şapte motive pentru care cuplurile casatorite ajung la divort
de O.P.    |    22 Sep 2014   •   13:22

Pentru multe persoane, inselatul este principalul motiv pe care-l considera responsabil de o despartire, insa in cazul cuplurilor casatorite, acesta este departe de a fi principala cauza de divort.

1. Casatoria din motive gresite

Una dintre principalele cauze de divort este luarea deciziei de a-ti pune pirostriile din motive gresite. Fie ca s-au casatorit pentru bani, pentru ca ea era insarcinata, pentru ca voiau sa obtina un credit anume sau pentru orice altceva in afara de a trai impreuna pana la adanci batraneti, cuplurile care s-au casatorit din motive gresite ajung de regula la divort.

2. Lipsa identitatii individuale

Relatiile in care codependenta face legea sunt, cel putin spus, nesanatoase. In momentul in care cel putin unul dintre parteneri nu-si poate stabili interesele, dorintele si nu poate lua nicio decizie in fata unei oportunitati fara sa se raporteze la celalalt, inseamna ca exista o dependenta emotionala si psihica foarte mare si ca pe parcursul relatiei acel partener si-a pierdut, practic, propria identitate. O relatie de cuplu, casatoria, are sanse de izbanda cand este construita pe doi piloni, pe doi indivizi cu propria gandirea si propriile dorinte, nu pe un singur partener si pe "apendicele" sau.

3. Nu sunt respectate rolurile

In aceasta situatie ajung mai ales cuplurile casatorite care au copii. Ei uita ca sunt sot si sotie si se comporta in permanenta ca mama si tata, neglijandu-si relatia amoroasa. Astfel de cupluri uita ca pentru a fi parinti buni trebuie, inainte de toate, sa fie un cuplu reusit, sa faca echipa buna ca sot si sotie.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close