Antena 3 CNN Life Oameni Un gest pe care l-ar fi făcut oricine? Un tânăr de 17 ani i-a salvat viaţa şoferului care a făcut infarct la volan, în Constanţa

Un gest pe care l-ar fi făcut oricine? Un tânăr de 17 ani i-a salvat viaţa şoferului care a făcut infarct la volan, în Constanţa

Un gest pe care l-ar fi făcut oricine? Un tânăr de 17 ani i-a salvat viaţa şoferului care a făcut infarct la volan, în Constanţa
05 Sep 2014   •   13:30

Un tânăr de 17 ani i-a salvat viaţa şoferului care a făcut infarct şi a spulberat şase oameni care traversau regulamentar pe o trecere de pietoni din Constanţa. Răzvan Azamfirei lucrează ca voluntar la SMURD, deşi are doar 17 ani.

Tânărul de 17 ani era voluntar SMURD Târgu Mureş, dar la Constanţa era în vacanţă. Când a văzut ce s-a întâmplat, nu a stat pe gânduri. S-a dus direct să îi acorde ajutor bărbatului care era cel mai grav ranit: şoferul care făcuse infarct la volan.

"În momentul în care am ajuns acolo, şoferul avea niste respiraţii specifice stopului cardio-respirator, numite gaspinguri. Împreună cu alte cateva persoane l-am scos din maşină, am început manevrele de resuscitare", povesteşte tânărul.

Ajutorul lui Răzvan l-a ţinut în viaţă pe bărbatul accidentat. Minutele în care tânărul l-a resuscitat pe acesta au făcut diferenţa dintre viaţa şi moarte.

"În momentul respectiv a ajuns şi echipajul de Terapie Intensivă de la Constanţa. Am vorbit cu medicul de acolo, i-am explicat ce se întâmplase şi ce observasem eu la manevrele de resuscitare, la monitorizat", a mai spus Răzvan.

Şoferul rănit în accidentul din Constanţa nu este primul om pe care adolescentul îl salvează de la moarte. În doar un an de zile, de când este voluntar la SMURD Târgu Mureş, Răzvan a participat la zeci de intervenţii.

Răzvan Azamfirei nu se consideră un erou. Crede că oricine ar fi făcut la fel în locul său, dacă ar fi asistat la un accident atât de grav.





×
Subiecte în articol: accident în Constanţa
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close