Antena 3 CNN Politică Blaga şi Anastase fac contestaţie la Curtea Constituţională. "Sesiunea extraordinară este convocată ilegal"

Blaga şi Anastase fac contestaţie la Curtea Constituţională. "Sesiunea extraordinară este convocată ilegal"

Blaga şi Anastase fac contestaţie la Curtea Constituţională. "Sesiunea extraordinară este convocată ilegal"
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Iul 2012   •   16:35

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, au declarat că o sesiune extraordinară poate fi convocată doar de cei doi preşedinţi ai Camerelor şi că vor face contestaţie la Curtea Constituţională, scrie Mediafax.
   
Blaga a spus că este "complet ilegală" convocarea şedinţei Biroului Permanent al Senatului, arătând că această convocare s-a făcut fără înştiinţarea lui, în timp ce el se afla în plenul Camerelor reunite, unde premierul îşi prezenta raportul de la Consiliul European.
   
"Este complet ilegală convocarea domniilor lor, voi face în primul rând o plângere penală faţă de domnul Chelaru care a semnat azi un act ilegal, iar noi vom contesta la Curtea Constituţională acest act complet ilegal", a spus Blaga.
   
La rândul său, Roberta Anastase a apreciat că revocarea preşedinţilor unui for legislativ se poate face doar la propunerea grupurilor parlamentare din care acesta face parte.
  
Întrebat dacă este posibil ca în această seară să existe doi preşedinţi la Camera Deputaţilor şi doi la Senat, Vasile Blaga a precizat că "este foarte posibil". Roberta Anastase a adăugat: "Din păcate".

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close