Antena 3 CNN Actualitate 29 de poliţişti din Bucureşti, arestaţi pentru tortură, luare de mită şi lipsire de libertate

29 de poliţişti din Bucureşti, arestaţi pentru tortură, luare de mită şi lipsire de libertate

29 de poliţişti din Bucureşti, arestaţi pentru tortură, luare de mită şi lipsire de libertate
Sursa foto: Foto: observator.ro
de N.B.    |    11 Ian 2012   •   16:45
UPDATE 18.40: Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, arestarea preventivă şi a celorlaţi 14 poliţişti de la secţiile 1 şi 3 din Bucureşti, după ce anterior fuseseră emise mandate de arestare preventivă pentru 15 colegi ai lor.

Toţi cei 29 de poliţişti de la secţiile 1 şi 3 sunt acuzaţi că luau mită individual sau împreună cu unul sau doi colegi, de la şoferi contravenienţi, dar şi de la proxeneţi şi prostituate, iar în unele situaţii, la sfârşitul turei împărţeau banii obţinuţi, sumele fiind cuprinse între 50 şi 600 de lei.


15 poliţişti de la Secţiile de Poliţie 1 şi 3 din Bucureşti au fost arestaţi. Poliţiştii sunt acuzaţi de luare de mită, tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal. Interceptările arată cu unii poliţişti îşi ameninţau şi băteau victimele.

Procurorii Parchetului Capitalei au reţinut 30 din cei 31 de poliţişti de la secţiile 1 şi 3 şi cer, miercuri, Tribunalului Bucureşti arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a anunţat, marţi, în urma percheziţiilor la secţiile 1 şi 3 de Poliţie, că procurorii cercetează, din 6 ianuarie, 31 de agenţi de poliţie, pentru luare de mită, abuz în serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură.
   
Poliţiştii de la secţiile 1 şi 3 sunt acuzaţi că luau mită individual sau împreună cu unul sau doi colegi, de la şoferi contravenienţi, dar şi de la proxeneţi şi prostituate, iar în unele situaţii, la sfârşitul turei împărţeau banii obţinuţi, sumele fiind cuprinse între 50 şi 600 de lei.
   
Astfel, unii dintre cei 31 de poliţişti surprindeau femei care practicau prostituţia şi le percepeau taxe de protecţie, pentru a nu constata faptele şi pentru a nu le sancţiona, a precizat Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) într-un comunicat de presă.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close