Antena 3 CNN Externe Barack Obama a ales un nou director pentru FBI. Vezi cine îl va înlocui pe Robert Mueller

Barack Obama a ales un nou director pentru FBI. Vezi cine îl va înlocui pe Robert Mueller

Barack Obama a ales un nou director pentru FBI. Vezi cine îl va înlocui pe Robert Mueller
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de S.T.    |    30 Mai 2013   •   08:58

Preşedintele american Barack Obama a decis numirea la conducerea FBI a unui republican care a lucrat în Ministerul Justiţiei sub preşedinţia lui George W.Bush, informează joi New York Times, preluat de AFP.

James Comey, în vârstă de 52 de ani, care a lucrat în investiţii şi în prezent susţine cursuri la Şcoala de drept a Universităţii Columbia, urmează să-l înlocuiască în fruntea FBI pe Robert Mueller, care va pleca în septembrie din acest post.

New York Times mai menţionează că data numirii viitorului director al Biroului Federal de Investigaţii nu este cunoscută deocamdată.

Casa Albă a refuzat să comenteze, miercuri seara, informaţia difuzată de cotidianul american.

Robert Mueller şi-a preluat funcţia la conducerea FBI după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, iar sub mandatul său agenţia care lupta în principal împotriva criminalităţii economice şi a traficului de stupefiante a devenit un instrument al serviciilor secrete şi contraterorismului.

James Comey a fost consilier general pentru un important fond speculativ, Bridgewater Associates, din statul Connecticut, iar experienţa sa în acest domeniu ar urma să ajute FBI să se confrunte cu reducerile bugetare.

 
 

×
Subiecte în articol: Obama James Comey
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close