Antena 3 CNN Actualitate Bartolomeu Anania, adus în stare critică în ţară, după ce medicii din Viena nu l-au putut opera

Bartolomeu Anania, adus în stare critică în ţară, după ce medicii din Viena nu l-au putut opera

Bartolomeu Anania, adus în stare critică în ţară, după ce medicii din Viena nu l-au putut opera
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Ian 2011   •   08:42

Mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania, a fost adus în ţară după ce medicii din Viena au hotărât că este imposibil să îl opereze. Intervenţia pentru care era programat nu a putut avea loc pentru că mai multe organe, printre care inima şi plămânii, îi sunt slăbite şi ar fi existat riscul ca pacientul să moară pe masa de operaţie.

Bartolomeu Anania a fost dus luni noapte, cu o ambulanţă SMURD, într-o secţie de terapie intensivă dintr-un spital din Cluj. Mitropolitul, aflat în stare critică, a fost aşteptat de echipajele medicale pe Aeroportul Internaţional din Cluj.
 
Alături de medici, un sobor de preoţi, împreună cu episcopul vicar al Mitropoliei Clujului, au aşteptat sosirea Preasfinţitului.

Aeronava care l-a adus pe Bartolomeu Anania de la Viena a aterizat la Cluj puţin după miezul nopţii. Arhiepiscopul şi mitropolitul Clujului a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă a Clinicii de Chirurgie 1 din Cluj Napoca.

Bartolomeu Anania a fost transportat la clinica AK-H din Viena pe 14 ianuarie, după ce anterior a fost internat la Clinica de Urologie din Cluj. Medicii de aici i-au recomandat un examen cardiologic care nu putea fi realizat în ţară din cauza lipsei de aparatură. Ulterior, Preasfinţitul urma să fie supus unei operaţii pe cord în urma căreia să îi fie implanta o valvă.

 


×
Subiecte în articol: Viena spital Cluj operatie
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close