Antena 3 CNN Actualitate Clasificarea universităţilor pune pe jar rectorii: Înscrierile la masterat şi doctorat au început deja

Clasificarea universităţilor pune pe jar rectorii: Înscrierile la masterat şi doctorat au început deja

Clasificarea universităţilor pune pe jar rectorii: Înscrierile la masterat şi doctorat au început deja
Sursa foto: Foto: VideoNews
05 Aug 2011   •   23:31

Clasificarea universităţilor din România pune pe jar toţi rectorii, care nu ştiu ce îi aşteaptă din această toamnă. De teamă să nu piardă studenţi, unele facultăţi au furat deja startul înscrierilor la masterat şi doctorat.

Asta deşi Ministerul Educaţiei nu a anunţat lista unităţilor de învăţământ care vor avea dreptul să se ocupe de studiile postuniversitare. Studenţii care se înscriu acum la facultatea greşită, riscă să rămână pe dinafară.

Această universitate particulară înscrie studenţi la toate programele de master pe care le are. Mai mult, secretara ne garantează şi locul.

Fiecare universitate înţelege ce vrea din ordinul de la minister. Ordin care spune că, din toamnă, numai anumite universităţi vor avea dreptul să organizeze programul de licenţă, altele şi licenţă şi master, iar cele mai bune, care au activităţi în cercetare, vor avea şi doctorate.

Numai că ministerul lucrează la clasificare cu uşile închise.

Nici măcar nu şi-a respectat promisiunea de a consulta o agenţie străină de verificare a calităţii universităţilor, care să facă această clasificare obiectiv.

Surse din minister spun că 20% dintre universităţi vor intra în prima categorie cu drepturi până la doctorat, cel mult 20 de universităţi vor putea organiza master, iar restul vor avea drept doar de licenţă.

 


×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close