Antena 3 CNN Actualitate Credincioşii nu mai ţin Postul Paştelui. Produsele de post s-au scumpit prea mult

Credincioşii nu mai ţin Postul Paştelui. Produsele de post s-au scumpit prea mult

Credincioşii nu mai ţin Postul Paştelui. Produsele de post s-au scumpit prea mult
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Mar 2011   •   10:21

Luni începe Postul Paştelui. Comercianţii s-au aprovizionat deja cu produse de post, dar clienţii se lasă aşteptaţi pentru că preţurile sunt cam piperate. Unii credincioşi spun chiar că nu mai ţin postul din această cauză.

Credincioşii care vor să ţină post spun că nu se mai pot apropia de produsele vegetale. În Târgu Jiu, vânzătorii au urcat deja preţurile în supermarketuri.

Un pachet de margarină vegetală de 250 de grame costă 2,5 lei, iar un kilogram de ciuperci se vinde în supermarket-uri de la 9 lei în sus. Ardeii pot fi cumpăraţi la preţul de 10 lei pe kilogram, iar dovleceii la 6 lei.

Preţurile au crescut şi la legume şi fructe şi oamenii spun că nu vor putea ţine tot postul în aceste condiţii.

Un kilogram de cartofi costă peste 3 lei, aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Un kilogram de fasole uscată costa 7 lei, iar unul de rosii, cel puţin 5 lei.

Preţurile produselor de post sunt asemănătoare şi în pietele din Piteşti. Cartofii sunt şi aici 3 lei, la fel ca şi varza, spanacul este 6 lei kilogramul, iar roşiile sunt ceva mai scumpe. Oamenii se plâng de preţurile mari, iar vânzătorii de lipsa clienţilor.

Fructele de import sunt mai greu accesibile consumatorului de rând. Numai un kilogram de gutui costă aproape 8 lei.

 


×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close