Antena 3 CNN Actualitate DEZASTRU ecologic în Argeş. Trei tone de păcură au ajuns în râul care traversează oraşul Câmpulung

DEZASTRU ecologic în Argeş. Trei tone de păcură au ajuns în râul care traversează oraşul Câmpulung

DEZASTRU ecologic în Argeş. Trei tone de păcură au ajuns în râul care traversează oraşul Câmpulung
de O.P.    |    23 Oct 2013   •   06:28

E stare de alertă în judeţul Argeş, după ce angajatul unei firme din Câmpulung a deversat aproape trei tone de păcură în rîul Tîrgului. Bărbatul a vrut să golească un bazin cu combustibil folosit, în trecut, la încălzirea unui dispensar. Aşa că a folosit canalele oraşului. Doar că păcura s-a scurs în râul care traversează municipiul Câmpulung şi a provocat un dezastru ecologic.

Prezenţa petei imense de petrol a fost semnalată de oamenii din zonă la 112. Au venit imediat echipaje de la Protecţia Civilă, Poliţia dar şi autorităţile locale. Cu toţii au pus la cale un plan de acţiune pentru ca pata de petrol să nu se extindă, mai ales că în zonă se află şi staţia de epurare a oraşului.

La faţa locului au venit şi reprezentanţi de la Direcţia Apelor Argeş Vedea care au intervenit pentru curăţarea apei. Au fost amplasate şi baraje pentru ca păcura să nu curgă în aval. Din fericire, reţeaua de apă potabilă nu a fost afectată de poluare.

Poliţiştii au început o anchetă iar bărbatul care a deversat petrolul este acum cercetat penal. De altfel, el va fi amendat de Garda de Mediu. Astăzi, un utilaj special de la Direcţia Apelor va curăţa râul.

×
Subiecte în articol: dezastru ecologic
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close