Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluire ŞOCANTĂ: Ceauşescu ar fi fost dat jos de unguri. "Adevărata poveste din spatele Revoluţiei din România"

Dezvăluire ŞOCANTĂ: Ceauşescu ar fi fost dat jos de unguri. "Adevărata poveste din spatele Revoluţiei din România"

Dezvăluire ŞOCANTĂ: Ceauşescu ar fi fost dat jos de unguri. "Adevărata poveste din spatele Revoluţiei din România"
Sursa foto: Foto: Mediafax
02 Dec 2012   •   21:57
Vancouver Sun, o publicaţie canadiană, face o descoperire epocală în urma disecării Revoluţiei din România. Potrivit acesteia, etnicii unguri din România şi suporterii lor din SUA, Canada şi restul Europei ar fi aceia care l-au dat jos pe Ceauşescu, în nici un caz românii.

Jonathan Manthorpe, fost şef pentru regiunea Europei a publicaţiei Southam News în anii 1980, a publicat un articol care se bazează pe „săpăturile în arhivele Securităţii”.

La rândul lui, articolul se bazează pe dezvăluirile jurnalistului canadian de origine maghiară, Arpad Szoczi, care a publicat cartea „Timişoara – Adevărata poveste din spatele Revoluţiei din România”.

Manthorpe susţine că Szoczi deţine adevărul, deoarece „nu a lăsat nicio piatră neîntoarsă”, discutând cu toţi actorii implicaţi şi găsind chiar documente din arhiva Poliţiei Secrete din Ungaria referitoare la Manthorpe.

Cartea se bazează pe „senzaţionala descoperire” potrivit căreia scânteia Revoluţiei din 1989 ar fi fost protestul enoriaşilor pastorului Laszlo Tokes.

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close