x close

Fii alături de noi!

După dezastrul provocat în Filipine, taifunul Ketsana a lovit Vietnamul şi Cambodgia

de 30 Sep 2009   •   16:03 Comenteaza
După dezastrul provocat în Filipine, taifunul Ketsana a lovit Vietnamul şi Cambodgia 16


Vremea rea face ravagii în întreaga lume. După ce a provocat un dezastru în Filipine, taifunul Ketsana s-a abătut asupra Vietnamului şi Cambodgiei, unde peste 40 de oameni şi-au pierdut viaţa. Spania şi Georgia s-au confruntat şi ele cu inundaţii dar fără urmări atât de grave.

În Filipine, la trei zile după trecerea taifunului Ketsana, bilanţul catastrofei se ridică la 246 de morţi. Aproape două milioane de oameni sunt sinistraţi. Autorităţile recunosc că sunt depăşite de situaţie, iar supravieţuitorii încearcă să se adăpostească pe unde pot.

Preşedinta Filipinelor a ordonat ca sinistraţii să fie adăpostiţi şi în spaţiile libere din palatul prezidenţial. Dar calvarul filipinezilor nu s-a sfârşit: arhipelagul este ameninţat de un nou ciclon care ar putea avea urmări şi mai grave.

După Filipine, taifunul Ketsana a lovit în plin partea centrală a Vietnamului. Zeci de oameni au murit în urma alunecărilor de teren sau a prăbuşirii caselor în care locuiau. Supravieţuitorii s-au refugiat pe acoperişuri sau în copaci.

În acest timp, iarna a venit mult prea devreme în Georgia, unde a adus un val de frig şi ninsori abundente. Şoselele din munţi au fost blocate de troiene ce au ajuns până la 80 de centimetri. Zeci de sate au rămas fără curent electric. Regiunea de est a ţării este afectată, pe de altă parte, de ploi torenţiale şi inundaţii care ameninţă culturile agricole.

Şi în Spania, autorităţile rămân în alertă după ploile torenţiale din ultimele zile. Numeroase străzi şi şosele din estul ţării au fost inundate iar localnicii au fost sfătuiţi să-şi lase maşinile în garaj. Mulţi din cei care şi-au asumat riscul de a porni la drum au rămas prizonierii apelor şi au fost cu greu salvaţi de pompieri. Meteorologii se aşteaptă ca ploile să continue.

Antena 3


EUR EUR 4.4070 Up 4.407
USD USD 4.0166 Up 4.0166
CHF CHF 4.1733 Up 4.1733
GBP GBP 6.2528 Up 6.2528
XAU XAU 139.6263 Up 139.6263
JPY JPY 3.2322 Up 3.2322
Meteo

Meteo 01/08/2015

Horoscop

SPECIAL! Luna plină...

Curs Valutar

Daily Income: Elena...

poza

High Tech

Facebook lucrează la ceva inimaginabil

Facebook a construit drone capabile să asigure internet la viteze de 10 Gigabiti pe secundă în zone unde nu există posibilitatea unei infrastructuri terestre. Flota de drone Facebook ar fi capabilă astfel să...

30 Iul 2015  •  23:44

poza

Show

Un divorţ răsunător e pe cale să se producă

Will Smith și Jada Pinkett Smith ar fi pe punctul să se despartă, iar actele ar fi deja pregătite, potrivit National Enquirer. 'S-au săturat să joace teatru, iar fericirea lor conjugală nu este decât de...

31 Iul 2015  •  22:56

sati