x close

Fii alături de noi!

După dezastrul provocat în Filipine, taifunul Ketsana a lovit Vietnamul şi Cambodgia

de 30 Sep 2009   •   16:03 Comenteaza
După dezastrul provocat în Filipine, taifunul Ketsana a lovit Vietnamul şi Cambodgia 74Vremea rea face ravagii în întreaga lume. După ce a provocat un dezastru în Filipine, taifunul Ketsana s-a abătut asupra Vietnamului şi Cambodgiei, unde peste 40 de oameni şi-au pierdut viaţa. Spania şi Georgia s-au confruntat şi ele cu inundaţii dar fără urmări atât de grave.

În Filipine, la trei zile după trecerea taifunului Ketsana, bilanţul catastrofei se ridică la 246 de morţi. Aproape două milioane de oameni sunt sinistraţi. Autorităţile recunosc că sunt depăşite de situaţie, iar supravieţuitorii încearcă să se adăpostească pe unde pot.

Preşedinta Filipinelor a ordonat ca sinistraţii să fie adăpostiţi şi în spaţiile libere din palatul prezidenţial. Dar calvarul filipinezilor nu s-a sfârşit: arhipelagul este ameninţat de un nou ciclon care ar putea avea urmări şi mai grave.

După Filipine, taifunul Ketsana a lovit în plin partea centrală a Vietnamului. Zeci de oameni au murit în urma alunecărilor de teren sau a prăbuşirii caselor în care locuiau. Supravieţuitorii s-au refugiat pe acoperişuri sau în copaci.

În acest timp, iarna a venit mult prea devreme în Georgia, unde a adus un val de frig şi ninsori abundente. Şoselele din munţi au fost blocate de troiene ce au ajuns până la 80 de centimetri. Zeci de sate au rămas fără curent electric. Regiunea de est a ţării este afectată, pe de altă parte, de ploi torenţiale şi inundaţii care ameninţă culturile agricole.

Şi în Spania, autorităţile rămân în alertă după ploile torenţiale din ultimele zile. Numeroase străzi şi şosele din estul ţării au fost inundate iar localnicii au fost sfătuiţi să-şi lase maşinile în garaj. Mulţi din cei care şi-au asumat riscul de a porni la drum au rămas prizonierii apelor şi au fost cu greu salvaţi de pompieri. Meteorologii se aşteaptă ca ploile să continue.

Antena 3


EUR EUR 0.0028 Up 4.4278
USD USD 0.0192 Up 3.3435
CHF CHF -0.0175 Down 3.5668
GBP GBP 0.0278 Up 5.1702
XAU XAU -0.3866 Down 142.2226
JPY JPY 0.0105 Up 3.4044
Meteo

Codul galben de ploaie se prelungeşte

Horoscop

Horoscopul Zilei 24/03/2014

Curs Valutar

Percheziţii la casele de...

poza

Show

Îşi permite orice! Află pe ce a mai aruncat banii Mariah Carey

Este o divă şi nu pierde niciun prilej pentru a demonstra acest lucru. Cunoscută pentru pretenţiile pe care le are la concerte, Mariah Carey a şocat din nou.

24 Apr 2014  •  19:04

sati