Antena 3 CNN Actualitate Elena Băsescu apare în Top 100 femei care susţin marijuana

Elena Băsescu apare în Top 100 femei care susţin marijuana

Elena Băsescu apare în Top 100 femei care susţin marijuana
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Sep 2010   •   22:00

Fiica cea mică a preşedintelui României, Elena Băsescu, se numără printre cele mai influente femei care militează pentru legalizarea marijuanei la momentul actual. Numele eurodeputatului român apare într-un Top 100 al "celor mai influente femei din lumea cannabisului", întocmit de revista Skunk, citată de Puterea. Fiica preşedintelui este, astfel, una din persoanele care au influenţat pozitiv lumea cannabisului, prin declaraţiile sale politice cu privire la legalizarea drogurilor uşoare.

Alături de Elena Băsescu, în topul întocmit de Skunk - revistă considerată a fi cea mai îndrăzneaţă publicaţie existentă despre marijuana - figurează diverse personalităţi, printre care Cameron Diaz, Megan Fox, Kate Hudson, Alanis Morissette şi Barbara Streisand. Totodată, în top apar şi numeroşi doctori, activişti, avocaţi şi scriitori.

Numele persoanelor care apar în acest top au fost trecute în ordine alfabetică, astfel că Elena Băsescu este a treia persoană amintită, fiind urmată de actriţa Drew Barrymore.

Primele 10 locuri din Topul Skunk, în ordine alfabetică:

- Carolyn Adams - fosta soţie a lui Jerry Garcia
- Rebecca Ambrose - Vancouver Seed Bank
- Elena Băsescu - fiica preşedintelui României
- Drew Barrymore - actriţă
- Lynn Belle-Isle - Canadian AIDS Society
- Joan Bello - autorul "The Benefits of Marijuana" ("Avantajele Marijuanei")
- Sarah Bergeron - activist
- Hilary Black - BC Compassion Club Society
- Natalie Bouchard - activist
- Bong Pixie - Toronto Hash Mob

Vezi aici topul complet întocmit de revista Skunk

Fiica cea mică a preşedintelui României şi-a exprimat public pentru prima oară intenţia de a legaliza drogurile uşoare, în cadrul unei ediţii de anul trecut a emisiunii "Vorbe Grele", moderată de Victor Ciutacu.

?Eu nu fumez, nu beau cafea, e ceva atât de delicat să-mi dau eu cu părerea despre aşa ceva... atâta vreme cât nu-mi dau seama ce gust are o ţigară. Dar  în unele ţări ca Olanda şi ca America aceste droguri sunt permise, marijuana, pentru că am înţeles că nu dau dependenţă... nu e vorba de ecstasy, care am înţeles că-ţi afectează celulele nervoase, şi de cocaină. Se refereau la marijuana. La iarbă. Probabil că voi fi de acord cu această iniţiativă?, a declarat atunci Elena Băsescu.



A doua zi însă, fiica ce mică a preşedintelui a revenit asupra afirmaţiei, precizând că declaraţiile sale nu sugerau pornirea unei dezbateri din România către Uniunea Europeană şi că, de fapt, ?marijuana nu trebuie legalizată la noi în ţară, indiferent cât de uşor este drogul acesta şi indiferent dacă dă dependenţă sau nu?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Băsescu marijuana legalizare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close