Antena 3 CNN Actualitate Europa. 17 oameni au murit, în urma avalanşelor din ultima perioadă

Europa. 17 oameni au murit, în urma avalanşelor din ultima perioadă

Europa. 17 oameni au murit, în urma avalanşelor din ultima perioadă
Sursa foto: Avalansa
25 Ian 2009   •   22:39

Avalanşele provocate de vremea capricioasă din ultimele 24 de ore au făcut victime în Europa. Cea mai afectată ţară a fost Turcia, unde căderile masive de zăpadă au luat viaţa a 11 alpinişti care participau la un festival.
Vremea rea a făcut victime şi în munţii din Scoţia. Trei alpinişti au pierit într-o avalanşă în apropierea localităţii Glencoe. Doi oameni au fost răniţi şi evacuaţi cu elicopterul, în timp ce alţii, mai experimentaţi sau doar mai norocoşi, au reuşit să scape fără răni grave deşi au fost şi ei surprinşi de avalanşă.
"Am trecut pe lângă grupul celor care urcau şi le-am deschis calea către vârful trecătorii. Când am ajuns în vârf, am văzut că marginea pantei nu era. Marginea s-a desprins şi am fost luaţi de avalanşă. Unii dintre noi au alunecat pe deasupra zăpezii, iar alţii au fost îngropaţi. Eu am reuşit să vin jos şi să chem echipele de salvare care au venit repede", a declarat unul dintre supravieţuitori.
Muntele unde s-a produs tragedia abia depăşeşte altitudinea de 1000 de metri, dar prezintă un risc considerabil de avalanşe în această perioadă a anului.
Şi în Franţa, trei schiori au murit după ce au fost luaţi de zăpadă. Serviciul meteorologic francez a emis un avertisment din cauza stratului instabil de zăpadă de pe tot cuprinsul Alpilor.
Antena 3

×
Subiecte în articol: avalanse turisti alpinisti Franta turcia Scotia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close