Antena 3 CNN Actualitate Fraţii Cămătaru au fost daţi în urmărire naţională. Avocatul lui Sile: Nu am făcut sesizare la CEDO

Fraţii Cămătaru au fost daţi în urmărire naţională. Avocatul lui Sile: Nu am făcut sesizare la CEDO

Fraţii Cămătaru au fost daţi în urmărire naţională. Avocatul lui Sile: Nu am făcut sesizare la CEDO
Sursa foto: Foto: Mediafax
12 Mai 2012   •   11:23
Update 21:00 - Avocatul lui Sile Cămătaru, Daniel Caraman, a declarat că nu a formulat recent nicio sesizare la CEDO în numele clientului său, informează Mediafax. Caramana a adăugat că, de luni, va începe demersurile judiciare pentru a se constata că acesta a stat deja în închisoare mai mult decât i-a fost dedus de ICCJ.
   
"După calcule, a fost în detenţie mai mult de nouă ani, în timp ce curtea supremă i-a dedus, vineri, doar aproximativ şapte şi jumătate. Există soluţii, pe partea procedurii de executare, pentru a remedia acest lucru", a spus Caraman.
   
Apărătorul lui Sile Cămătaru a mai subliniat că nu a făcut sâmbătă, vineri sau în ultima perioadă, nicio sesizare la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) în numele clientului său.

Update 19:00
- Sile Cămătaru va da statul în judecată la CEDO. Vasile Balint reclamă că instanţa nu i-a contopit pedepsele.

Fraţii Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost condamnaţi, vineri, de instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare, judecătorii menţinând, în cazul celor doi, sentinţa din faza inferioară a procesului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat că cei doi fraţi sunt daţi în urmărire naţională în acest moment. Oficialul a adăugat că informaţia conform căreia cei doi ar fi părăsit ţara nu a putut fi verificată.

Oficialul a arătat că Poliţia Capitalei lucrează cu Poliţia Ilfov pentru căutarea celor doi.



Mandatele de arestare au sosit la Poliţia Capitalei vineri, la ora 22:00, iar poliţiştii au început căutările. Fraţii Cămătaru nu au fost găsiţi la domiciliu şi nici la alte adrese cunoscute, astfel că IGPR a emis alerta de urmărire la nivel naţional a celor doi fraţi Balint, a mai explicat oficialul. 

Poliţiştii susţin că nu există probe sau dovezi certe care să ateste că cei doi ar fi părăsit teritoriul ţării. Pe de altă parte, cei doi nici nu aveau interdicţii de a părăsi ţara deci ar fi putut să o facă.

În dosarul în care au fost condamnaţi fraţii Cămătaru au mai fost emise 18 mandate de arestare, din care doar o persoană s-a prezentat la poliţie.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close