Antena 3 CNN Actualitate Laptele praf din magazine va fi testat, de teamă că ar putea fi contaminat cu aluminiu (VIDEO)

Laptele praf din magazine va fi testat, de teamă că ar putea fi contaminat cu aluminiu (VIDEO)

Laptele praf din magazine va fi testat, de teamă că ar putea fi contaminat cu aluminiu (VIDEO)
Sursa foto: Foto: ekf-trading.com
08 Sep 2010   •   18:09

Laptele praf din magazine şi farmacii va fi testat, de teamă că ar putea fi contaminat cu aluminiu. Decizia a fost luată după ce un studiu din Marea Britanie a arătat că alimentul de bază pentru bebeluşi conţine o cantitate periculoasă de aluminiu.

Specialiştii au descoperit că în unele sortimente de lapte praf pentru bebeluşi concentraţia de aluminiu este de 10 ori mai mare decât limita maximă admisă în apa potabilă pe care o beau adulţii. Aluminiu poate proveni din alimentele pe care le consumăm, fie din trecerea lui prin lanţul trofic, din hrana animalelor.

Dar principalele surse de contaminare sunt echipamentele de producţie şi ambalajul. Medicii spun că cea mai mare concentraţie de aluminiu a fost descoperită chiar în laptele pentru prematuri.

Aluminiul provoacă afecţiuni gastrointestinale, probleme neurologice, iar pe termen lung duce la apariţia Alzheimerului. Medicii sfătuiesc mămicile să apeleze la laptele praf doar în caz de necesitate. ?Laptele matern este cea mai sigură şi cea mai naturală sursă de hrănire şi este formula perfectă pentru bebeluşi?, este de părere nustriţionistul Ligia Alexandrescu.

În ultimii 25 de ani, producătorii de lapte praf nu au făcute nimic ca să diminueze concentraţia de aluminiu din laptele praf.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: lapte praf Marea Britanie aluminiu
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close