Antena 3 CNN Actualitate Liviu Pop: Membrii Consiliului nu vor fi schimbaţi, ci echipa va suferi doar o completare

Liviu Pop: Membrii Consiliului nu vor fi schimbaţi, ci echipa va suferi doar o completare

Liviu Pop: Membrii Consiliului nu vor fi schimbaţi, ci echipa va suferi doar o completare
29 Iun 2012   •   14:42

Posibilul plagiat al lui Victor Ponta va fi analizat, vineri, în şedinţa Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, deşi joi Consiliul General în actuala formulă a fost desfiinţat printr-un ordin al ministrului Educaţiei.

UPDATE 14:42 - Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Popa, a declarat, vineri, că le-a spus membrilor Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor că cei care se ocupă de plagiat sunt în altă parte, respectiv că această problemă trebuie rezolvată de Consiliul Naţional de Etică.
   
Liviu Pop a declarat, la ieşirea de la sediul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), că îi va păstra pe toţi membrii forului în viitorul Consiliu General, dar că, potrivit noilor dispoziţii, va exista o completare, pentru că lipseau reprezentanţi ai învăţământului superior din străinătate, fără de care instituţia are mai puţină credibilitate.
   
"Mi-a fost înaintat raportul cerut în urmă cu o săptămână, i-am asigurat pe toţi membrii că vor rămâne în viitorul Consiliu General şi vom avea o completare din extern, pentru că lipseau reprezentanţi din străinătate. Este nevoie pentru aceştia pentru a recredibiliza învăţământul universitar", a spus Liviu Pop, după întâlnirea cu membrii CNATDCU, reuniţi vineri în şedinţă, deşi joi Consiliul General în actuala formulă a fost desfiinţat printr-un ordin al ministrului interimar al Educaţiei.


UPDATE 10:51
- Comisia a fost desfiinţată oficial. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.
   
UPDATE 10:20 - Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a venit, vineri, la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, care ia în discuţie posibilul plagiat al lui Victor Ponta.
   
Întrebat ce le va spune membrilor Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), ministrul Liviu Pop a spus că va face declaraţii după ce va discuta cu aceştia.


Membrii Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) au fost convocaţi la şedinţă, vineri, deşi printr-un ordin de ministru emis joi a fost desfiinţat Consiliul General, după ce conducerea nu a prezentat ministrului Educaţiei raportul de activitate solicitat.


×
Subiecte în articol: comisie Victor Ponta plagiat
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close