Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Aplombul "justiţiei independente" depinde de schimbările de regim. Asta nu e justiţie independentă

Mircea Badea: Aplombul "justiţiei independente" depinde de schimbările de regim. Asta nu e justiţie independentă

Mircea Badea: Aplombul "justiţiei independente" depinde de schimbările de regim. Asta nu e justiţie independentă
Sursa foto: Foto: VideoNews
30 Ian 2015   •   00:13
Realizatorul emisiunii "În gura presei", Mircea Badea, a comentat, în pasa cu emisiunea "Sinteza Zilei", realizată de Mihai Gâdea, evenimentele principale ale zilei de joi, respectiv urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi reţinerea lui Adriean Videanu, dar şi alte subiecte. 
 
Printre acestea, Badea a explicat care a fost mecanismul finanţării propagandei băsiste: 
 
"Nu e niciun mare mister, nu e chirurgie pe creier sau fizică cuantică. Este simplă situaţia: Nişte societăţi comerciale, cum ar fi Evenimentul Zilei, Gândul, Realitatea, B1, ei nu îşi acoperă cheltuielile din banii pe care îi produc, din lipsă de audienţă. Şi atunci, în mod clar, cineva trebuie să vină lună de lună şi să le dea bani. Din ce bani îşi iau leafa aceşti slugoi? De ce aceşti unii aleg să vină cu bani de acasă, să dea în fiecare lună la toate aceste slugi ca să slugărească? De ce şi din ce bani? Sigur că nu din bani munciţi. Pe care au plătit şi impozite eventual. Niciun om zdravăn la cap care munceşte banii nu îi aruncă în fiecare lui Mircea Marian sau lui CTP. 
 
Cât despre demersurile justiţiei, Badea a explicat că "justiţia independentă", cum este numită de către unii, este sensibilă la schimbările de regim.
 
"Aplombul şi curajul justiţiei independete depinde direct de schimbarea de regim. Asta nu poate fi justiţie independentă niciodată. Dacă întotdeauna te iei de foştii şi niciodată de actualii, nu mai esti justiţie independentă, devii pluton de execuţie."
 
Cât despre punerea sub urmărire penală a Elenei Udrea, Badea a arătat scepticism.
 
"În legătură cu doamna Udrea, speţa cu spălarea de bani am înţeles-o aşa: domnul Cocoş este acuzat că ar fi făcut nasoale. Doamna Udrea este acuzată că s-a bucurat de banii aceştia mulţi, din urma partajului. Dacă mâine Cocoş zice că nu i-a zis nimic Elenei Udrea, speţa s-a închis. E atât de simplu."
 
Al doilea mare subiect al zilei, reţinerea de către DNA a lui Adriean Videanu, a fost comentat scurt de Mircea Badea.
 
"Aia cu Videanu, pe lângă tot ce a înfăptuit, speţa pe care l-au arestat preventiv este totuşi de râs. Arestarea preventivă. Să previi ce?"
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close