Antena 3 CNN Actualitate Explicaţie halucinantă a primarului din Sfântu Gheorghe. Vezi cum motivează că nu are nici un angajat român

Explicaţie halucinantă a primarului din Sfântu Gheorghe. Vezi cum motivează că nu are nici un angajat român

Explicaţie halucinantă a primarului din Sfântu Gheorghe. Vezi cum motivează că nu are nici un angajat român
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Feb 2012   •   10:13

Numele nu te ajută să stabileşti etnia unui om. Este explicaţia primarului din Sfântul Gheorghe pentru faptul că în primăria pe care o conduce nu există nici un angajat român. Explicaţia a fost oferită în faţa Consiliului pentru Combaterea Discriminării, după mai multe şedinţe la care primarul a refuzat să se prezinte.

Într-un municipiu în care peste 20% dintre locuitori sunt de naţionalitate română, toţi cei 119 de funcţionari publici, angajaţi ai primăriei, sunt de etnie maghiară. E realitatea din Sfântu Gheorge pe care primarul o consideră o dovadă de normalitate.
 
La primele 3 invitaţii ale Consiliului, primarul n-a vrut să se prezinte. Acum, a venit cu acte să dovedească faptul că angajarea exclusiv a maghiarilor într-o primărie din România nu e discriminare. Cifrele îl contrazic însă. 99% dintre numele angajaţilor primăriei sunt de origine maghiară; mai mult decât atât, în declaraţiile de avere ale funcţionarilor publice scrie foarte clar: etnie maghiară.

Consiliul s-a sesizat după ce senatorul Dan Voiculescu a solicitat Primarului din Sfântu Gheorghe să explice situaţia. Decizia în acest caz ar putea fi dat pe 27 martie, când are loc următoarea şedinţă a Consiliului pentru combaterea discriminării.

Citeste şi Dan Voiculescu: “Cei 15000 de români din Sfântu Gheorghe nu sunt duşmanii primarului Antal Arpad şi ar fi normal ca nici primarul să nu se raporteze ostil la ei din considerente etnice”.


×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close