Antena 3 CNN Actualitate Prima puşcă de asalt sută la sută românească, testată de soldaţii români în teatrele de operaţiuni

Prima puşcă de asalt sută la sută românească, testată de soldaţii români în teatrele de operaţiuni

Prima puşcă de asalt sută la sută românească, testată de soldaţii români în teatrele de operaţiuni
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Apr 2012   •   10:05
Prima puşcă de asalt de concepţie integral românească a fost realizată de fabrica de arme de la Cugir. Arma este testată în prezent de soldaţii români în teatrele de operaţiuni. Din toamnă, uzina ar putea realiza primele 60.000 de produse pentru dotarea Armatei Române.

Potrivit directorului Companiei Naţionale ROMARM, Vasile Crişan, puşca de calibru 5,56 X 45 milimetri este "o concepţie sută la sută românească” ce respectă standardele NATO. Ca element inedit, arma este ambidextră, putând fi folosită de soldaţi atât cu mâna dreaptă, cât şi cu stânga.

Primele zece arme au fost deja finalizate, fiind trimsie pentru testare la Ministerul Apărării Naţionale.

"Am terminat zece produse. În prezent se află la MApN, unde arma este supusă unor teste NATO (…) Armele sunt trimise în teatrele de operaţiuni unde soldaţii noştri, militarii Armatei Române, desfăşoară activităţi, misiuni de luptă şi le supun unor încercări reale", a precizat directorul general al ROMARM, citat de Mediafax.

După finalizarea testelor, Fabrica de Arme Cugir va începe să lucreze în toamnă la prima comandă de 60.000 de produse pentru dotarea Armatei Române.


 

×
Subiecte în articol: Armata Română MApN
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close