Antena 3 CNN Actualitate Razie la hoţii de icoane. Poliţiştii au recuperat icoane vechi de sute de ani

Razie la hoţii de icoane. Poliţiştii au recuperat icoane vechi de sute de ani

Razie la hoţii de icoane. Poliţiştii au recuperat icoane vechi de sute de ani
Sursa foto: Foto: Antena 1
de S.T.    |    14 Mar 2012   •   22:15

Unii se închină la icoane, alţii fac bani din ele. Zeci de poliţişti au făcut percheziţii la casele unor indivizi suspectaţi de furtul unor obiecte de cult şi au găsit, în cinci judeţe ale ţării, icoane vechi de sute de ani şi alte obiecte de patrimoniu de o valoare inestimabilă.

Obiectele de cult fac parte din lotul de aproape 120 de antichităţi furate din mai multe biserici vara trecută. Multe dintre ele, deşi ridicate de politişti ,mai au încă anunţuri, cu tot cu poze, pe internet. 

Deşi inestimabile pentru patrimoniul României, membrii unei reţele din Timişoara au reuşit să pună preţ pe icoane. Unul de nimic. 3000 de euro cerea anticarul de ocazie pentru icoană. Până acum, poliţiştii au reuşit să recupereze doar jumătate din prejudiciu.

Zeci de obiecte de patrimoniu au fost recuperate din mâinile negustorilor de artă din Bacău, iar la Sibiu, doi membri ai reţelei au fost ridicaţi de poliţişti.

Anchetatorii încearcă acum să dea şi de celelalte obiecte furate. Asta dacă nu au fost vândute deja pe piaţa neagră şi au ieşit din ţară.



×
Subiecte în articol: icoane perchezitii patrimoniu
Parteneri
Coldea, prima reacție după ce a fost pus sub control judiciar
x close